Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΕΙΟ

Έπεσαν σήμερα οι υπογραφές για την ίδρυση σταθμού υδατοδρομίου στο λιμάνι Καβονησίου στο Καστέλι Κισσάμου στα Χανιά
Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Χανίων και της κοινοπραξίας Ελληνικά υδατοδρόμια και Υδροπλάνα Ελλάδος που αναλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης χωροθέτησης για την κατασκευή υδατοδρομίου.
Ο σταθμός υδροπλάνων στην Κίσσαμο αναμένεται να τονώσει την τουριστική κίνηση στα Χανιά και να διαμορφώσει ένα προϊόν που θα συνδέσει τα Χανιά με περιοχές όπως η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα συνολικά αλλά και τα νησιά.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρης Βιριράκης: “Είναι μια ιστορική στιγμή που πιστεύω να φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα Οφείλαμε στην Κίσσαμο μια πρωτιά και ελπίζω η προσπάθεια να αποδώσει καρπούς. Με αυτή την κίνηση προσφέρουμε ένα νέο τουριστικό προϊόν στην δυτική Ελλάδα. Υπάρχουν όμως και άλλες δυνατότητες όχι μόνο στον τουρισμό τομέα. Όπως δυνατότητες εμπορικών μεταφορών και πυρόσβεσης. Ο σταθμός θα προσφέρει πολλά στον τόπο”.
Παράλληλα όπως σημείωσε ο κ. Βιριράκης “Επαναφέρουμε από το σημείο που είχε σταματήσει την προσπάθεια για ίδρυση υδρατοδρομίου στο λιμάνι της Σούδας που είχε ξεκινήσει το 2013, αλλά για λόγους εναέριας κυκλοφορίας δεν είχε εγκριθεί”.  
Από την πλευρά του ο Διευθυντής ανάπτυξης βάσεων της εταιρίας Ελληνικά Υδατοδρόμια, Μανώλης Αποστολάκης που αναλαμβάνει την εκπόνηση φακέλου και αδειοδότησης του Υδατοδρομίου, αφού ευχαρίστησε του δήμους Χανίων και Κισσάμου για την προτίμηση τους στην εταιρία, ανέφερε τα εξής: “έχοντας λάβει τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου ότι θα συνδράμει στο μέγιστο για να γίνουν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έτσι ώστε να αποκτηθεί η άδεια το συντομότερο δυνατό εμείς έχουμε την τεχνογνωσία και τη θέληση για να υλοποιήσουμε το έργο το ταχύτερο δυνατό”.
Όπως είπε ο κ.Αποστολάκης τα υδροπλάνα που κατά κόρον λειτουργούν είναι 19 θέσεων, έχουν δυνατότητα πτήσεων έως μιάμισης ώρας. “Μέχρι το 2023 αλλά πιθανόν και νωρίτερα αναμένεται να είναι έτοιμο το υδατοδρόμιο. Σκοπός μας είναι να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικές κοινωνίας”, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: