Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΛΥΚΕΙΑ

Ένα μικρό απόσπασμα απο την συνέντευξη του τέως υπουργού κ. Διγαλάκη στην εφημερίδα Ν.Ο και την απάντηση του υπουργού στο ερώτημα, αν μπορεί να γίνει πρόβλεψη πότε θα είναι έτοιμο το Νέο Λύκειο.
Ερώτηση: Μπορείτε να ριψοκινδυνεύσετε μια πρόβλεψη για το πότε θα είναι έτοιμο το νέο κτιριακό συγκρότημα των Λυκείων; Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν;
- Πιστεύω ότι δεν πρέπει να μπούμε σε μία τέτοια διαδικασία. Τα λόγια είναι εύκολα, οι πράξεις είναι αυτές που, τελικά, μετράνε. Ήδη, από την πρώτη στιγμή που το παλαιό σχολικό συγκρότημα κρίθηκε ακατάλληλο έχουμε προχωρήσει σε συγκεκριμένες πράξεις με στόχο -αρχικά- την προσωρινή λύση κάτι που έγινε εντός χρονοδιαγραμμάτων. Θυμίζω οτι οι προπαρασκευασμένες αίθουσες ήταν έτοιμες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τις αυξημένες ανάγκες σε αίθουσες για την προσχολική αγωγή και για να το πετύχουμε αυτό δώσαμε αγώνα δρόμου.
Συνεχίζουμε μεθοδικά για την οριστική λύση, στοχεύοντας στη σύντμηση του χρόνου. Είναι μία σύνθετη διαδικασία, με αρκετά στάδια και στην οποία εμπλέκονται αρκετοί φορείς. Το σημαντικότερο θέμα, όχι πρόβλημα, που θα πρέπει να προχωρήσει, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης και την έγκριση του τελικού κτιριολογικού προγράμματος, είναι η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών. Για τον λόγο αυτό είχα πρόσφατα συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Γενικό Διευθυντή της ΚΤΥΠ Α.Ε., στους οποίους έθεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα, εξήγησα την ιδιαιτερότητα της κατάστασης (ότι πρόκειται για ένα νέο σχολικό συγκρότημα που θα πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων να σταματήσουν να κάνουν μαθήματα σε προκατασκευασμένες αίθουσες) και ζήτησα να μην χαθεί ούτε μια μέρα. Υπάρχουν διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την Περιφέρεια Κρήτης, επομένως είναι κομβικό να προχωρήσουν γρήγορα οι μελέτες ώστε να έχουμε ένα «ώριμο» έργο προς χρηματοδότηση. Τέλος, πάλι μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, θα πρέπει ο Δήμος να εκδώσει άδεια κατεδάφισης του παλιού σχολικού συγκροτήματος, ώστε αυτή να γίνει παράλληλα με τις διαδικασίες δημοπράτησης και να αποφύγουμε καθυστερήσεις.
ΠΗΓΗ Ν.Ορίζοντες

- Όλα καλά αν και δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη πότε θα είναι έτοιμα τα Νέα Λύκεια, το θέμα θέλει καθημερινό πρεσάρισμα για να μην μείνουμε έτσι και μας κοροϊδεύει ο κόσμος. Φυσικά όπως διαβάζουμε δεν είναι μόνο ευθύνη του κράτους και της ΚΤΥΠ Α.Ε, η όλη διαδικασία, αλλά πρέπει να βάλει και ο δήμος τα δυνατά του για να έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα αποτελέσματα. Ας μην γελιόμαστε τα 3-4 χρόνια που κάποτε ο υπουργός μας υποσχέθηκε για την αποπεράτωση του, φαντάζουν πολύ λίγα για ένα τέτοιο έργο και ευχή όλων μας είναι τα Νέα Λύκεια να είναι έτοιμα το 2030.... ως και τότε δεν θα έχουμε εσωτερικές μουρμούρες.

1 σχόλιο:

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

未签名的评论将不会发布 για την κυρία που επιμένει να γράφει ακαταλαβίστικα...