Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

Μερικές εκτάσεις που σήμερα τις διεκδικεί το δημόσιο και μάλιστα δεν πρόκειται να τις χαρίσει αφού ήταν γνωστό οτι τα δανεικά που μας δίνει τώρα μες στην καραντίνα τα ζητάει πίσω διαφορετικά και με τον προβλεπόμενο τόκο, τις είχε χαρίσει με νόμο αυτό το ίδιο στις κοινότητες για εκμετάλλευση. Στην εφημερίδα Παρατηρητής των Χανίων του 1931 λοιπόν που ανέβασε ο Σ. Γερωνυμάκης φαίνεται οτι τέτοιες εκτάσεις έδωκε με τον ν. 4108 στις κοινότητες Λαρδά, Πλατάνου, Ροδωπού, Κανδάνου κλπ. για να τις νοικιάζει... το τι έγινε μετά ένας θεός ξέρει.
Πάντως η περίπτωση και αυτή μοιάζει με την γνωστή υπόθεση του Εθνικού σταδίου Κισάμου. Από το 1967 το παραχωρήσαμε στο κράτος σαν εθνική περιουσία και το γύρισε στο δήμο Κισάμου το 2007 αν δεν κάνω λάθος και εκτός των άλλων που ζητάει του απαιτεί να το νομιμοποιήσει!!  Δηλαδή 40 χρόνια δεν το έκανε αυτό, που ήταν δικό του και είχε και τα μέσα, αλλά μες στην φτώχεια και την κακομοιριά το έδωσε πίσω, προφανώς γιατί δεν μπορούσε πλέον να το συντηρήσει, και ζητάει και να κάνουμε όλα αυτά που αυτό δεν μπορούσε πληρώνοντας και τα ανάλογα πρόστιμα. 
Ένα μπάχαλο είναι όλη η Ελλάδα και δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξει....και το κακό δυστυχώς ξεκινάει απο τα ψηλά πατώματα....
- Ο προπάππους μου πάντα μύριζε το ψάρι απο την ουρά, και όποιος τον έβλεπε τον κορόιδευε, λέγοντας του οτι το ψάρι το μυρίζουν απο την κεφαλή, αλλά αυτός είχε απάντηση... - καλό μου το κατέω αλλά θέλω να δω αν η "μυρωδιά" έχει φτάσει ως την ουρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: