Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την αξιολόγηση και την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» (Open Malls) που έχουν ενταχθεί στο ΕΠΑνΕΚ, ένα από αυτά και το δικό μας, στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΑ, κ. Γιώργος Ζερβός, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), κ. Γιώργος Καρανίκας, και πολλοί άλλοι
 - Η διαπίστωση αυτής της τηλεδιάσκεψης ήταν η σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων, που την κύρια ευθύνη έχουν οι Δήμοι οι οποίοι όπως φάνηκε δεν έχουν και πολύ όρεξη να κάνουν κάτι ή δεν μπορούν τώρα να ξεκινήσουν την δράση ώστε να στηρίξουν και τις μικρές επιχειρήσεις στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε.
Η Δράση αυτή που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και είχε χαιρετιστεί απ όλους, μάλλον αποτελεί βραχνά αφού ούτε τεχνική υπηρεσία έχουμε για να προχωρήσουμε, αλλά όπως φαίνεται ούτε και οι έχοντες τεχνική υπηρεσία όμοροι δήμοι δεν ήταν διατιθέμενοι να μας βοηθήσουν.. ακόμα και με αμοιβή, και το στείλαμε σε άλλες πολιτείες. Έτσι ένα εργαλείο αναβάθμισης του εμπορικού τμήματος της πόλης μάλλον κινδυνεύει να χαθεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου του ΝΕΣΚ κ. Ευάγγελο Πατεράκη που ενοχλεί όσο μπορεί τους υπεύθυνους για το θέμα. Φυσικά τα περιθώρια στενεύουν αλλά διαφαίνεται ότι δεν είμαστε εμείς για τέτοια αφού έχουμε βλέψεις για κάτι καλύτερο και ποιο γκλαμουράτο απο το να φτιάξουμε το κέντρο της πόλης...και της βρωμοσκαλίδη. 
Ας ελπίσουμε οτι κάποτε θα καταλάβουμε οτι όταν βρέχει τζάμπα χρήμα πρέπει εμείς να κλείνουμε..... την ομπρέλα. Στο ανοικτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Κισσάμου έχει εγκριθεί το ποσό των 1.768.220,00 ευρώ......

Y.S  Βενετία η πόλη της Κισάμου φωτο απο τον εξπέρ του είδους Βερυκάκη Νίκο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: