Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ, ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ

Μια πρόταση που υπάρχει πριν ακόμα γίνουμε ένας δήμος Μήθυμνα και Κίσαμος με τον περιφερειακό δρόμο να είναι σημειωμένος στο ΓΠΣ στη Β1 φάση (με κόκκινο). Βλέπουμε την πορεία του όπως σχεδιάστηκε πριν απο δυο δεκαετίες και δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλη μελέτη ή πρόταση απο τότε. Με κίτρινο ο τελευταίος του σχεδίου πόλης και αυτός δυστυχώς εδώ και δυο ίσως και παραπάνω δεκαετίες είναι μισοκατασκευασμένος. Και φυσικά ο μοναδικός μας δρόμος εδώ και 40 χρόνια με μπλε... Στο παραπάνω προσχέδιο που δεν είναι ούτε καν μελέτη, θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια απο τους μελετητές να βρεθεί σήμερα η καθαρή πορεία του, αφού τούνελ δεν φαίνεται να υπάρχει, και όπως όλοι γνωρίζουμε σε ορισμένα σημεία της προτεινόμενης τότε διάνοιξης, σήμερα έχουν κτιστεί σπίτια. 
Μάλιστα είναι φανερό οτι ο τελευταίος του σχεδίου με τον περιφερειακό δεν ενώνονται παρά μόνο στην αρχή και στου Στημαδώρη. Φυσικά σ' ένα σχέδιο του 2000 πολλά θα έχουν αλλάξει μιας και πλέον οι παρακάμψεις ή οι περιφερειακοί πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μακρύτερα απο κατοικημένες περιοχές για θέματα όχλησης, κλειστοί κλπ. 
Το θέμα είναι βέβαια οτι όλοι αυτοί που κουβεντιάζουν για περιφερειακό και την παράκαμψη της πόλης σήμερα τι έχουν στο μυαλό τους; Αυτό το προσχέδιο ή κάτι ποιο περίπλοκο που θα μας το παρουσιάσουν ..κάποτε; 
Πάντως για να γίνει ο περιφερειακός, όπως έχω πει και παλαιότερα, δεν φτάνει να το λένε οι πολιτικοί αλλά να το θέλουμε και εμείς, ειδικά στην δημοτική αρχή πρέπει να είναι μια γροθιά όλοι... μιας και μια άρνηση σημαίνει πολλά. Αλήθεια τι λέει το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτό και πόσοι υποστηρίζουν την προσπάθεια να αποκτήσουμε επιτέλους, τουλάχιστον ησυχία; 
Τέλος αν τόσα χρόνια οι δημοτικές αρχές είχαν κατορθώσει να φτιάξουν τον τελευταίο του σχεδίου πόλης (κίτρινο) σήμερα δεν θα κουβεντιάζαμε για επιτακτική ανάγκη ενός περιφερειακού, αλλά θα επικεντρώναμε την προσοχή μας σε άλλα θέματα που τόσο μας λείπουν απο την πόλη για να λεγόμαστε πόλη. Μόνο τα 30 χιλιόμετρα χωματόδρομων εντός του σχεδίου πόλης είναι αρκετά να μας κάνουν να καταλάβουμε πολλά... πάρα πολλά!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: