Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΔΑΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΒΟΝΗΣΙ

Μου την έστειλε ο φίλος Δημήτρης
Λιμάνι Καβονησίου και μάλιστα όπως βλέπετε δεν πρασίνισε ούτε απο το κακό του, ούτε λόγω ΠΑΣΟΚ, αλλά με τους νέους δασικούς χάρτες φαίνεται οτι ένα μέρος τoυ είναι δασικό (πιάνει και λίγο θάλασσα το δασικό) μάλιστα είναι το σημείο που θέλαμε -όχι όλοι- να φτιάξουμε την περίφημη μαρίνα μας. Ευτυχώς το υδατοδρόμιο είναι εκτός δασικών χαρτών... οπότε μια ελπίδα οτι θα το φτιάξουμε υπάρχει ακόμα. 

Επειδή βέβαια όλοι ξέρουμε οτι δεν υπάρχει ίχνος θάμνου στην περιοχή, εκτός απο κάτι τροπικούς φοίνικες που φύτεψαν νεολαία και Δήμος πριν 7-8 χρόνια (και η έκταση αυτή όπως φαίνεται στον παραπάνω χάρτη δεν είναι δασική!!) υποθέτω οτι οι χάρτες είναι του 1945... μάλιστα ενδεχομένως οι αεροφωτογραφίες με τα τόσα δάση, και στην περιοχή μας, να πάρθηκαν απο τα Γερμανικά αεροπλάνα όταν έφευγαν.... (μεταξύ σοβαρού και αστείου).
Για τα χωριά δεν το κουβεντιάζω έχουν πρασινίσει όλα.....συμβόλαια λοιπόν και γρήγορα και μάλιστα προ του 1890.

Δεν υπάρχουν σχόλια: