Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ

   Η Προϊσταμένη και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Γραμβούσας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες προς τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κα Πόπη Ψαρουδάκη, καθώς και προς το Διοικητικό Προσωπικό της Διεύθυνσης για την άψογη  συνεργασία και τη στήριξη τους. Στην Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 2ης Ενότητας ΠΕ Χανίων κα Χαρά Ανδρεάδου για τη συνεχή επιστημονική καθοδήγηση και συνεργασία όπως και για τη γενναιόδωρη προσφορά τριών ταμπλέτων (taplet) των κ.κ. Χρυσίδη Νικόλαου, Δρ Ρώσικης Ιστορίας/ Southern Connecticut State University και Ζαχαρίου Βενετίας, Δρ Νευροεπιστήμης και Φαρμακολογίας/Icahn School of Medicine at Mount Sinai μέσω της ιδίας. 
    Εν συνεχεία, το Δήμο Κισάμου και τη Σχολική Επιτροπή για την κτιριακή αναβάθμιση της σχολικής μονάδας. Συγκεκριμένα, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Δήμος Κισάμου προέβη σε επισκευή και τοποθέτηση γυψοσανίδας στην οροφή του κεντρικού κτιρίου, σε ελαιοχρωματισμό των δύο αιθουσών, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών με φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης με λαμπτήρες LED, σε διαγράμμιση έξω από το σχολείο, σε τοποθέτηση νέων κάδων εξωτερικού χώρου και ενός κάδου ανακύκλωσης καθώς και στην αγορά μίας κεντρικής μονάδας για το γραφείο εκπαιδευτικών.
Επιπρόσθετα, τον Πρόεδρο κ. Ξενοφώντα Ξηρουχάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο του  Πολιτιστικού Συλλόγου Γραμβούσας, για τη δωρεά και τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα και τη φύτευση κατάλληλων δέντρων στον αύλειο χώρο της σχολικής μονάδας, τη δωρεά δύο φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (laptop), δύο σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενός φωτοτυπικού μηχανήματος, δύο άσπρων πινάκων μελαμίνης καθώς και μοκετών. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμβούσας στηρίζει εμπράκτως το Δημοτικό Σχολείο σε κάθε έκτακτη περίσταση. Αξιοσημείωτη είναι και η προσωπική προσφορά του κ. Ξενοφώντα Ξηρουχάκη και της συζύγου κας Έφης Σταματάκη δύο ξύλινων γραφείων και μιας ξύλινης εξάφυλλης βιβλιοθήκης από ξύλο οξειάς.
    Συμπληρωματικά, την τοπική ενορία Αγίου Γεωργίου Γραμβούσας και τον ιερέα Μπαργωτάκη Παντελεήμων για τη δωρεά νέων κουρτινών και κουρτινόξυλων, την τοποθέτηση των οποίων έκανε ο κ. Αρτέμης Καστρινάκης, όπως και τον κ. Εμμανουήλ Αθανασάκη για τις επισκευές που πραγματοποίησε αφιλοκερδώς στον αύλειο χώρο.
    Ολοκληρώνοντας, ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Θεόδωρο Τουλουπάκη για την ανταπόκριση και ικανοποίηση των αιτημάτων της σχολικής μονάδας όπως επίσης και την κα Δήμητρα Κουρτάκη, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Κισάμου, για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη όποτε αυτή ζητήθηκε.
    Η συνεχής υποστήριξή σας, όποτε παρίσταται ανάγκη, αποτελεί για μας σημαντική βοήθεια και παράγοντα βελτίωσης του έργου μας.
Εκ μέρους του Δημοτικού Σχολείου Γραμβούσας
Βασιλική Χαραλαμπίδου, Προϊσταμένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: