Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΒΟΑΚ ΔΥΤΙΚΑ

O χάρτης στο προτεινόμενο ΓΠΣ στην φάση ΙΙ με τους δρόμους που οδηγούν στο λιμάνι μας. Άλλο ένας βραχνάς που περιμένει την τελευταία στιγμή να λυθεί μιας και όπως βλέπουμε δεν προβλέπεται να πάει παραπέρα απο την Λίμνη ο ΒΟΑΚ. Εκεί θα ενωθεί με τον παλιό για να καταλήξει στο λιμάνι όπως είναι σήμερα. Λύση το τούνελ απο την Λίμνη ως και τον Τράχηλα..ή στην χειρότερη περίπτωση να ξαναφτιάξουν τον παλιό δρόμο που περνά απο το Σελί. Δηλαδή κουβεντιάζουμε οτι όλα αυτά μαζί με την παράκαμψη της πόλης πρέπει να μπουν στο τραπέζι απο τώρα για να μην πω οτι έχουμε αργήσει. Εξάλλου προχθές στην ενημέρωση που έκανε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών στους εκπροσώπους της ΠΕΔ Κρήτης τους είπαν για το δικό μας κομμάτι που ενδιαφερόμαστε οτι :
- Το Τμήμα Καστέλι Κισάμου-Χανιά βρίσκεται σε φάση εκπόνησης των τοπογραφικών μελετών ώστε στη συνέχεια να ολοκληρωθεί η προμελέτη οδοποιίας και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Η ΜΠΕ για αυτό το Τμήμα εκτιμάται ότι θα υποβληθεί το καλοκαίρι του 2021. Το έργο θα κατασκευαστεί ως προαίρεση μέσω της Σύμβασης του έργου Χανιά-Ηράκλειο-Χερσόνησος.
Βέβαια εδώ το υπουργείο μιλάει γενικά και δεν διευκρινίζει αν το Τμήμα Καστέλι Κισάμου - Χανιά ξεκινάει απο το Λιμάνι ή απο τον Άγιο Αντώνη; Δεν μιλά αν μέσα στην εκπόνηση των τοπογραφικών μελετών είναι και η παράκαμψη της πόλης.
Πάντως όπως είναι τώρα η κατάσταση και όπως μαντεύουμε μαλλον το λιμάνι είναι εκτός των πλάνων και ίσως και η παράκαμψη της πόλης απο τον νέο σχεδιασμό του ΒΟΑΚ. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά το καλοκαίρι είναι κοντά...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: