Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

Τελικά Ελβετία είμαστε και βάλε... τέτοια δάση στην Ελλάδα, στην Κρήτη, στην Κίσαμο ούτε πριν απο 100 χρόνια, μα τι λέω ούτε πριν απο την Αραβοκρατία αν υποθέσουμε οτι τότε ξεκίνησε το ανελέητο κόψιμο των κωνοφόρων δένδρων.
Οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν και μάλλον θα ξεκαθαρίσουν με ενστάσεις και δικηγόρους...για να ξαναπληρώσει ο λαός μιας και το κράτος αδυνατεί να βγάλει τις τσίμπλες....
Πάντως το αστείο είναι οτι εκεί που περιμένεις το δασικό, διαπιστώνεις οτι έχει καθαρίσει και εκεί που δεν φυτρώνει ούτε χόρτο βλέπεις οτι έχει χαρακτηριστεί δάσος... για παρθένιο δεν ξέρω, αλλά αυτά τα χάλια δεν έχουν ξαναγίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: