Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΑΣΤΡΑ ΣΤΟΝ ΩΤΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟ

Κάθε γλάστρα έξω από μαγαζί ή σπίτι που οριοθετεί χώρο έχει 25Ε πρόστιμο.. γράφτηκε στον τύπο των Χανίων.
Σύμφωνα με τον Δήμο Χανίων, που έβγαλε ανακοίνωση, το πρόστιμο για τις γλάστρες προβλέπεται από τον ισχύοντα κανονισμό για τους δημόσιους χώρους και η λογική είναι να αποτρέπεται η οριοθέτηση και το κλείσιμο δημόσιου χώρου στην οποία προχωρούσαν πολλοί επιχειρηματίες.
Βλέπω την Μάνα μου -αν εφαρμοστεί ο νόμος και παραπέρα από τα Χανιά - να της παίρνουν την σύνταξη από τα πρόστιμα.... βέβαια αυτό μπορεί να συμβεί, αντίθετα αν το αυτοκίνητο μας είναι παρκαρισμένο πάνω σε πεζοδρόμιο, δίπλα σε διασταύρωση  ή ένα από τα χίλια δυο διαφορετικά παρκαρίσματα που συναντάς στην Κίσαμο, θα τους δίνουν και .. παράσημο, ανάλογα την πρωτοτυπία του παρκαρίσματος!!! Είμαστε για γέλια και συνεχίζουμε να μην καταλαβαίνουμε ποιους πρέπει να "πειράξουμε"... ειδικά όταν μετά τα μεσάνυχτα, τύφλα να' χει το Μόντε Κάρλο από τις κόντρες και τα σπιναρίσματα.
Αν οι υπεύθυνοι δεν ακούτε τι γίνεται κάθε βράδυ στην πόλη ...μάλλον τα σπίτια σας είναι εκτός εμβέλειας ηχορύπανσης, αν είναι εντός τότε πρέπει να πάτε οποιοσδήποτε σε γιατρό... ωτολαρυγγολόγο.
Φυσικά και δεν το κουβεντιάζω ότι πρώτα φταίνε οι γλάστρες της μάνας μου και μετά όλα τ άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: