Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι υπάρχουν προσωπικές αντιπαραθέσεις στον δήμο Κισάμου και υποβαθμίζεται η πολιτική ζωή του τόπου και «πακετάρουν» ως συνυπεύθυνους και εμένα και τον νυν δήμαρχο. Λογικό το βλέπω να είναι αυτή η μία ανάγνωση των γεγονότων, αλλά αυτή η ανάγνωση αφορά αυτούς που δεν εμβαθύνουν στο θέμα και δεν βιώνουν τι γίνεται τα τεσσεράμισι τελευταία χρόνια στην Κίσαμο, από την προεκλογική περίοδο του 2014 έως σήμερα. Και κάποιοι μάλιστα από αυτούς, θα έπρεπε και όφειλαν να ασχολούνταν ουσιαστικά με αυτά που διαδραματίζονται στο δήμο Κισάμου, γιατί αυτό θα βοηθούσε την κατάσταση.   
Ειδικά για τα τελευταία γεγονότα που έγιναν μετά την λήξη του δημοτικού συμβουλίου της 22/6/2018, μεταξύ πολιτών και συμβούλων της δημοτικής αρχής, βρέθηκα στην δυσάρεστη θέση να απαντώ (ίσως σκληρά αλλά απολύτως δικαιολογημένα κατά την γνώμη μου), όταν ο δήμαρχος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα και να με σπιλώσει ηθικά, ενώ δεν είχα την παραμικρή συμμετοχή. Ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά, όποιος άλλος και να βρισκόταν στην θέση μου τι έπρεπε να κάνει;  Έπρεπε δηλαδή να διαβάζω κατηγορίες και δολοπλοκίες εναντίον μου και να μην απαντώ για να μην «ρίξω» το επίπεδο; Να αφήσω την λάσπη πάνω μου και να μην αντιδράσω για να μην βρεθούν οι συνήθεις κριτές «να μας βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι» λέγοντας πως «πάλι αυτοί τσακώνονται»; Χωρίς να προσεγγίσουν το θέμα, το οποίο είναι αρκετά σοβαρό και επαναλαμβανόμενο και να δουν τι συμβαίνει; Συγνώμη, αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι…
Απολογούμενος λοιπόν όπως οφείλω, στους δημότες και στην καλόπιστη κριτική, θέλω να θυμίσω πως σε όλες τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους, αντιπαρατέθηκα σε απολύτως πολιτισμένο πλαίσιο με 3 πρώην δημάρχους, με επικεφαλείς αντιπολιτεύσεων και με πολλούς έμπειρους αυτοδιοικητικούς.  Έντονη ανταλλαγή επιχειρημάτων υπήρχε, όπως και σκληρός και καθαρός προεκλογικός αγώνας, όλα στο επίπεδο που έπρεπε. Ο δήμος Κισάμου από το 2011 έως τις εκλογές του 2014 «έβγαζε» προς τα έξω μια σοβαρότητα και μια υγεία. Όπως και ο δήμος Μηθύμνης την τετραετία που διοίκησα. Και αυτό βοήθησε σημαντικά στις μεγάλες επιτυχίες των περιόδων αυτών.
Υπήρχε σε όλα αυτά τα χρόνια καμία αντιπαράθεσή μου με οποιονδήποτε, εκτός των ορίων του σεβασμού και του απαιτούμενου πολιτισμένου κλίματος; ΟΧΙ, καμία.
Είχε ακουστεί ποτέ ότι ο Γιώργος ο Μυλωνάκης τσακώθηκε, φέρθηκε άσχημα, συκοφάντησε κάποιο πολιτικό του αντίπαλο, κάποιο πολίτη και φυσικά κάποιο φορέα; ΟΧΙ, ποτέ.
Προσπάθησα ποτέ να διχάσω ανθρώπους, φορείς, χωριά, τοπικές κοινωνίες; ΟΧΙ, ποτέ.
Για το σήμερα δεν χρειάζεται να μιλήσω. Για ότι λάθος συμβαίνει η απάντηση των «υπεύθυνων» είναι εύκολη: για όλα φταίει ο Μυλωνάκης, ότι έκανε ο Μυλωνάκης είναι λάθος, μια μόνιμη επίθεση και συκοφαντία. Και ας έχουν περάσει 4 χρόνια.
Για το επόμενο διάστημα, για να περιορίσω όσο μπορώ από την πλευρά μου την τεχνητά δημιουργούμενη ένταση, θα προσπαθήσω να αναφέρομαι μόνο στο θεσμό του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, χωρίς βέβαια να σταματήσω ούτε κατ’ ελάχιστο, να παίρνω θέση στα τεκταινόμενα του δήμου. Ελπίζω αυτό να μην γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και προκλήσεων. Ίδωμεν.
Μυλωνάκης Γεώργιος
πρώην δήμαρχος Κισάμου & επικεφαλής 
της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης

Υ.Σ Η επιστολή αυτή του κ. Μυλωνάκη δεν είναι απάντηση στην τελευταία επιστολή του κ. Σταθάκη, μιας και στάλθηκε νωρίτερα και πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: