Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕΚ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης ανακοινώνει την έναρξη και το πρόγραμμα των παραστάσεων της φετινής καλοκαιρινής του παραγωγής.
Οι "Θεσμοφοριάζουσες"* του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή 13 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου στην Πιερία και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (27 και 28 Ιουλίου). Αμέσως μετά τις παραστάσεις στην Επίδαυρο οι “Θεσμοφοριάζουσες” θα ανέβουν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου (1, 2 και 3 Αυγούστου), στο Ηράκλειο στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» (4 και 5 Αυγούστου) και στο Ρέθυμνο στο Φρούριο Φορτέτζα (6 Αυγούστου).
*Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Μάκης Παπαδημητρίου στο ρόλο του Μνησίλοχου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στο ρόλο του Ευρυπίδη, Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους των Αγάθονα και Τοξότη. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου ως Κλεισθένης και Υπηρέτης του Αγάθονα. Θεσμοφοριάζουσες οι Νάντια Κοντογιώργη, Άνδρη Θεοδώτου, Μαρία Κατσανδρή και στο ρόλο της Κηρύκαινας η Ελένη Ουζουνίδου.

Όπως είδα το πρόγραμμα παράσταση στην Κίσαμο δεν έχει, εκτός κι αν δοθούν παραστάσεις μετά τις 6 Αυγούστου. Πάντως η δημοτική μας αρχή θα υπογράψει Προγραμματική Σύμβασης με ΔΗΠΕΘΕΚ ΑΕ. ΟΤΑ. (αν περάσει απο το Δ.Σ) και θα δοθούν κάμποσα χιλιάρικα για να μας ... διαφημίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: