Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ....

Αν και φέτος για πρώτη φορά δεν θα αναρτηθούν τα ονόματα των επιτυχόντων στις ανώτερες και ανώτατες σχολές της χώρας εντούτοις κάποιοι δίνουν τους βαθμούς και τα ονοματεπώνυμα των αριστούχων μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων με την βαθμολογία τους στις εφημερίδες και τα ΜΜΕ.
Αυτή την απορία έχουν αρκετοί ....
Διάταξη που να το επιτρέπει δεν υπάρχει, ούτε φυσικά να το απαγορεύει και μάλλον τα ονοματεπώνυμα τα δίνουν οι διευθυντές των σχολείων δίχως και αυτοί να γνωρίζουν αν απαγορεύεται ή επιτρέπεται αυτό..... απλά το σύστημα λειτουργεί πλέον σαν παράδοση, κουτσομπολίστικη παράδοση.
Πριν μερικές μέρες είχε γίνει αναφορά επί του θέματος και από τα Χ.Ν που ζητούσαν από τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Στέλιο Ζερβάκη να απαντήσει, ποιος ζητάει, αν ζητάει ή αν δέχεται πιέσεις κάποιος διευθυντής από έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα για δημοσίευση αριστούχων. Δεν ξέρω αν απάντησε ο προϊστάμενος....
Τέλος πάντων κάποιοι γονείς ενδεχομένως να μην θέλουν να δημοσιεύεται το όνομα του παιδιού τους όσο καλό και να είναι στις εφημερίδες και στον Τύπο γενικά, άλλοι δεν θέλουν (ούτε των άλλων) γιατί ενδεχομένως να απουσιάζει το όνομα του παιδιού τους από την σχετική λίστα των αριστούχων... όπως και να το κάνουμε πάντως είναι από την μια μια ευχαρίστηση για τους επιτυχόντες και από την άλλη μια ανακοίνωση προσωπικών δεδομένων. 
- Τι θα γίνει;
- Ρωτήστε τον διευθυντή του σχολείου αυτός θα ξέρει.... και έχει την απάντηση... πάντως νόμος-διάταξη-κάτι σχετικό που να δίνει το ελεύθερο στον διευθυντή να δώσει τους καλύτερους δεν υπάρχει... ούτε τους χειρότερους.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: