Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

 Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, κυρός Ειρηναίος Γαλανάκης ήταν μια εμβληματική μορφή και βάσει της δράσης του, η σπουδαιότερη του αιώνα για τον τόπο μας. Αποτελεί πλέον, ένα σύμβολο για την περιοχή μας. Σε μια εποχή μάλιστα, που τα πρότυπα εκλείπουν και τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον ηθικής παρακμής, προσωπικότητες όπως ο Μακαριστός κυρός Ειρηναίος Γαλανάκης μπορούν να δίνουν το καλό παράδειγμα στις νέες γενιές, αλλά και σε όλους εμάς που μεγαλώνουμε παιδιά.
Ως Δήμος Κισάμου λοιπόν θεωρούμε ελάχιστη υποχρέωσή μας, να προβάλλουμε όσο μπορούμε και με όποιο τρόπο είναι αυτό εφικτό, το πρότυπο του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη που υπηρέτησε επί δεκαετίες και με τρόπο θαυμαστό και ουσιαστικό, τον τόπο μας. Για το λόγο αυτό ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Ειρηναίου Γαλανάκη, η Δημοτική Αρχή προγραμματίζει να διαμορφώσει την πλατεία του Δημαρχείου για να τοποθετήσει άγαλμα στη μνήμη του.
 Επιπλέον, ως Δήμος Κισάμου πρωταγωνιστήσαμε στη διεξαγωγή του "Μαραθωνίου Κρήτης", μαζί με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων. Ο Μαραθώνιος αυτός είναι αφιερωμένος στη "μνήμη του Ειρηναίου Γαλανάκη", μέρος του οποίου μάλιστα, είναι και η διεξαγωγή λαμπαδηδρομίας που ξεκινά από την ομώνυμη πλατεία.
Συνεπώς, από τη στιγµή που η Λαµπαδηδροµία του Μαραθωνίου Κρήτης θα ξεκινά από το Δηµαρχείο µας, είναι εύλογο η πλατεία να απαιτείται να αποκτήσει µια µορφή τακτοποιημένη και όµορφη και ταυτόχρονα, να αναδεικνύεται, µέσω του αγάλματος που θα τοποθετήσουµε, η τεράστια µορφή του τόπου µας, ο "παππούς της Κρήτης".
Για όλους τους παραπάνω λόγους προτείνεται στο Σώµα να αποφασίσει να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας του Δηµαρχείου και παράλληλα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες τοποθέτησης του αγάλματος του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισάµου και Σελίνου, κυρού Ειρηναίου. 

Υ.Σ Ι  Το σώμα για την ιστορία ψήφισε την πρόταση ομόφωνα.
Υ.Σ ΙΙ Μήπως και με την τοποθέτηση αλλάξει και η ονομασία της από πλατεία δημαρχείου σε πλατεία Ειρηναίου; (Δεν το λέτε πουθενά;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: