Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΓΙΑΝΤΑ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΠΡΩΤΑ;

Γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος των Χαν. Νέων.....
"Σημαντικά τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Κίσαμο. Παρά τη λειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου και του ότι πολλοί χώροι μέσα στην κωμόπολη έχουν αναδειχθεί και μπορούν να είναι επισκέψιμοι, την ίδια στιγμή σε κάποια άλλα σημεία απαιτούνται παρεμβάσεις. Όπως το τμήμα των αρχαιοτήτων στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Βαρδαντώνη. Η περίφραξη σε διάφορα σημεία έχει καταρρεύσει, τα συρματοπλέγματα που έχουν τοποθετηθεί έχουν σκουριάσει και ο χώρος έχει γεμίσει αγριόχορτα. Ένας καθαρισμός, μια ανανέωση της περίφραξης και περισσότερη ενημέρωση για τον κόσμο που βλέπει τα ερείπια και ψάχνει να δει τι ακριβώς υπάρχει εκεί, επιβάλλεται να γίνουν άμεσα!"
  Κατά αρχάς πάλι ενήργησε χωρίς να ρωτήσει ο συγκεκριμένος ρεπόρτερ. Βάση την προγραμματικής σύμβασης που υπάρχει για τα οικόπεδα εντός της πόλης και ειδικά στο συγκεκριμένο Ηρώων Πολυτεχνείου και Βαρδαντώνη αφού ανασκάφτηκε και αποτυπώθηκαν τα ευρήματα δεν ανήκει, πλην ελαχίστου κομματιού στα ανατολικά, στην αρχαιολογία, αλλά έχει γυρίσει στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν υποχρέωση να το καταχώσουν, να το πουλήσουν, να το οικοδομήσουν, να το νοικιάσουν, άρα το παράπονο του σε αυτούς. Όσο για τον καθαρισμό απο τα χόρτα ...ναι η υπηρεσία στο Καστέλι το καθαρίζει τακτικά και ο λόγος είναι αυτός "να μην ρωτάνε συνέχεια άσχετοι για άσχετα". Επισκέψιμα οικόπεδα στην πόλη δεν υπάρχουν πλην ενός (τάφου) σχεδιάζεται ένα ακόμα και όλα τα απαλλοτριωμένα οικόπεδα είναι περιφραγμένα.   
Άρα δεν θα μπορούσε να μπει επιγραφή για κάποιο οικόπεδο που δεν της ανήκει, ούτε να βάλει περίφραξη την στιγμή που οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου σχεδιάζουν να το νοικιάσουν στον δήμο Κισάμου για χώρο στάθμευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: