Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Όπως γράφουν τα Χ.Ν συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης με το δήμαρχο Κισάμου Θ. Σταθάκη, σχετικά με την λιμνοδεξαμενή του Πλατάνου. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να προχωρήσουν οι μελέτες για το σημείο όπου έχει χωροθετηθεί αρχικά η λιμνοδεξαμενή, αλλά παράλληλα να προχωρήσει η έρευνα και για τις άλλες περιοχές που προτείνονται ως κατάλληλες για να γίνει το συγκεκριμένο έργο.
- Να θυμίσουμε οτι η δημοτική αρχή ήθελε να μεταφέρει την λιμνοδεξαμενή απο την αρχική της θέση λίγο βορειότερα λόγω κόστους και υδάτων, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι στον Πλάτανο, φέρνοντας το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Κισάμου.
Μάλιστα οι λόγοι που υποστήριξαν οτι το έργο πρέπει να γίνει στην αρχική της θέση οι κάτοικοι, με όποιο κόστος ήταν:
* Ο χρόνος ένταξης του έργου ότι είναι πολύ λίγος.
* Η περιοχή Πλατάνου - Φαλασάρνων είναι από τις δυναμικότερες περιοχές στον αγροτικό τομέα.
* Εδώ και χρόνια έχει διαπιστωθεί επιστημονικά πρόβλημα για τις καλλιέργειες λόγω σοβαρής υφαλμύρωσης και κακής ποιότητας αρδευτικών υδάτων στον κάμπο των Φαλασάρνων.
* Ο ΟΑΚ έχει το κατάλληλο προσωπικό και τεράστια μελετητική εμπειρία ώστε να «τρέξει» με γρήγορους ρυθμούς όλες τις αναγκαίες μελέτες και δράσεις ωρίμανσης κάθε έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: