Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

1970. Καστέλλι στα βoβορειοδυτικά σ΄ένα μικρό άχαρο σπιτάκι στεγαζόταν το τυπογραφείο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου.
Το "θηρίο" που το βλέπουμε στην φωτογραφία έβγαζε όλη την τυπογραφική δουλειά των Επαρχιών Κισάμου και Σελίνου. Ημερολόγια-έντυπα-μαθητικά περιοδικά αλλά και το γνωστό Χριστιανικό περιοδικό "Χριστός και κόσμος". Το χειριζόταν παιδιά απο τις δυο Επαρχίες και εδώ βλέπουμε πέντες απο αυτά.
Από αριστερά:
Μαρτσάκης Θοδωρής (τυπογράφος), Ξανθουδάκης Στέλιος, Βερυκάκης Κώστας, Αναστασάκης Γιάννης τυπογράφος διευθυντής εφημερίδας) , Σπαθαράκης Μανώλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: