Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ

...στις Ορθές Πρακτικές Εκθλιψης και  Διάθεσης Ελαιολάδου.
Οι προυποθεσεις των βραβεύσεων και οι προθεσμίες υποψηφιοτήτων.
Μετά την επιτυχία την οποία σημείωσαν οι Βραβεύσεις Ελαιοτριβείων στις Ορθές Πρακτικές Έκθλιψης και Διάθεσης ελαιολάδου της περιόδου 2015/16, το ΔΣ του ΣΕΔΗΚ, προκειμένου να προωθήσει την συνεχή βελτίωση της ποιότητας αλλά και την εφαρμογή ορθών και διαφανών πρακτικών διάθεσης, αποφάσισε την επανάληψη των Βραβεύσεων αυτών και για την ελαιοκομική περίοδο 2016/17 και προσκαλεί, τα ενδιαφερόμενα ελαιοτριβεία να υποβάλλουν   σχετική υποψηφιότητα. Ο ΣΕΔΗΚ απέστειλε ήδη σχετική ενημέρωση- πρόσκληση ηλεκτρονικά σε όσα ελαιοτριβεία είχε γνωστό e-mail αλλά μπορεί να την στείλει και σε άλλα που ενδιαφέρονται (τηλ.28210-50800)  
Τα Βραβεία που θα απονεμηθούν θα  είναι καλαίσθητες πλακέτες με την Χρυσή, Αργυρή και Χάλκινη Μινωική Ελιά και Έπαινοι σε χαρτί τύπου πάπυρος, που θα απονεμηθούν σε τελετή που θα λάβει χώρα στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης του ΣΕΔΗΚ η οποία θα λάβει ευρεία δημοσιότητα
Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση των ορθών Πρακτικών έκθλιψις θα επιβραβευτούν Ελαιοτριβεία Συν/κα ή Ιδιωτικά που εφαρμόζουν πρακτικές που συμβάλουν στην επίτευξη υψηλής ποιότητας κατά την έκθλιψη και  αποθήκευση του ελαιόλαδου.
Στην περίπτωση των ορθών πρακτικών ....
... διάθεσης θα επιβραβευτούν Ελαιοτριβεία Συν/κα ή Ιδιωτικά που ακολουθούν διαφανείς διαδικασίες στην πώληση του ελαιολάδου ως  τυποποιημένου και ως χύμα.
     Η υποβολή υποψηφιοτήτων και οι βραβεύσεις δεν απαιτούν  καμιά οικονομική επιβάρυνση από τους ενδιαφερόμενους και η  απονομή των Βραβείων θα γίνει σε ειδικές εκδηλώσεις του ΣΕΔΗΚ  και θα λάβουν ευρεία δημοσιότητα
 Ο ΣΕΔΗΚ έχει  εκδώσει σχετικό Φυλλάδιο (12 σελίδων) στο οποίο περιλαμβάνονται με σχετικές φωτο, οι Ορθές Πρακτικές στην Έκθλιψη και Διάθεση του ελαιολάδου καθώς και  η διαδικασία Βραβεύσεων και οι Βραβευθέντες της περιόδου 2015/16. Το Φυλλάδιο αυτό, που έχει συγγραφεί από επιστήμονες με  πλούσια ερευνητική δράση και πολυετή εμπειρία στα θέματα Ελαιοτριβείων, παρέχεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους εφόσον το ζητήσουν τηλεφωνικά (28210 50800) η με e-mail info@sedik.gr
 Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τις βραβεύσεις αυτές, πρέπει να συμπληρώσουν ειδικά ΔΕΛΤΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ (εάν είναι δυνατόν με χρήση υπολογιστή) και να τα αποστείλουν μαζί με σχετική τεκμηρίωση όπως Πρακτικά, Αποφάσεις, Φωτογραφίες κλπ στον ΣΕΔΗΚ είτε ηλεκτρονικά σε μορφή pdf στο info@sedik.gr, είτε ταχυδρομικά με απόδειξη στην Δ/νση του ΣΕΔΗΚ Τζανακακη και Ερωτοκρίτου 1, Χανιά.
 Οι  προθεσμίες υποβολής των  ΔΕΛΤΙΩΝ είναι:
Για την Έκθλιψη η 25 Απρίλιου 2017 και για την Διάθεση η 10 Οκτωβρίου 2017
Σχέδια των ΔΕΛΤΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ αποστέλλονται με e-mail σε όσους ενδιαφερομένους τα ζητήσουν με μήνυμα τους στο e-mail   info@sedik.gr η στο τηλέφωνο 28210 50800.
ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ
-Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από ειδική επιστημονική επιτροπή από εκπροσώπους Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών ιδρυμάτων και Επιστημονικών Φορέων, η οποία θα έχει την δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινήσεις ή και να ελέγξει επί τόπου τα στοιχεία των Δελτίων υποψηφιότητας.
 - Αιτήσεις γενικόλογες χωρίς επαρκή τεκμηρίωση δεν θα ληφθούν υπόψη.
-Οι αιτήσεις από Συν/σμούς πρεπει να υπογράφονται από όλα τα Μέλη του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου και από τον Διαχειριστή του Συν/σμού, ενώ οι αιτήσεις από ιδιωτικά ελαιοτριβεία πρέπει να υπογράφονται από τον υπεύθυνο του Ελαιοτριβείου και από 10 Παραγωγούς..
-.Ενστάσεις για τα αποτελέσματα των βραβεύσεων δεν γίνονται αποδεκτές.
-.Οι ακριβείς ημερομηνίες απονομής θα ανακοινωθούν μετά την λήψη των υποψηφιοτήτων.
- .Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται με συμπλήρωση ειδικού υποδείγματος,  σχέδιο του όποιου τίθεται στην διάθεση εκείνων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον στέλνοντας e-mail στο info@sedik.gr η τηλεφωνώντας στο 28210 50800.

Δεν υπάρχουν σχόλια: