Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Το ΙΝΚΑ υποστηρίζει δυνατά και καθαρά, την αποδοχή της τροπολογίας στο άρθρο 43 του Ν 4172/2013 που κατάθεσε την 21.03.17 ο Βουλευτής κος Γεώργιος Δημήτριος Καρράς, για την ένταξη στις ρυθμίσεις διαγραφές και αναδιαρθρώσεις δανείων, και των δανείων σε Ευρώ € που χορηγήθηκαν σε Έλληνες μέσω αυθημερόν μετατροπής και αντιμετατροπής δι αντιλογισμού Ελβετικού φράγκου CHF, με το επιτόκιό τους τότε.
Μιας και:
ένα, η βασική μοναδική και ουσιαστική αλήθεια, το διάφορο, το πράγμα, δηλαδή το ζουμί που βγαίνει από τον διπλό και πρωτοφανή συμβατικό αυτό ελιγμό, είναι, μόνο ο λογικός και έξυπνος στόχος των τραπεζών για μόνιμα έσοδα – κέρδη, για όλη την περίοδο (40ετή) του δανείου, από τις προμήθειες της κάθε μηνιαίας δόσης επί 40 έτη, μετατροπής € - CHF την ημέρα της κάθε δόσης. Δεν είναι και άσχημο, είναι καλή μαγκιά,
δύο, ότι αφ ενός μεν, αφού κανένας δεν πήρε Ελβετικά Φράγκα CHF παρά Ευρώ € με την ισοτιμία τους .....
....την ημέρα της σύμβασης και, αφ ετέρου, με την συμψηφιστική αυθημερόν εγγραφή τα CHF, είτε τα είχε, είτε δεν τα είχε και δάνεισε με διαρκή ανακύκλωση μόνο και μόνο λογιστικό χρήμα η τράπεζα,
τρία, όταν έγραφε στην σύμβαση ότι δανείζει με CHF  τον δανειολήπτη, του έβαλε στην σύμβαση σαν το τυράκι στο ποντίκι: θα πληρώνεις με Ευρώ € με την ισοτιμία Ελβετικού CHF την ημέρα της δόσης (του την πρόβαλε σαν αμετακίνητο βράχο, σταθερή δήθεν, για πάντα 4έτη !!!, του έβαλε τον όρο αυτόν, μόνο και μόνο για μπορεί να έχει τα διαρκεί αυτοματοποιημένα έσοδα – κέρδη από τις προμήθειες μετατροπής για 40 έτη),
τέσσερα, παράλειψε όμως βλαπτικά όπως έγινε, να αξιολογήσει αλλά και χωρίς να έχει πρόθεση να επουρανιοποιήσει την οφειλή όταν θα αλλάξει επιβαρυντικά η ισοτιμία, όπως έγινε, μάλιστα δεν μπορεί να γίνει δεκτό η πιθανότητα στόχευσης επουρανιοποίησης του δανείου αφού θα παρήγαγε κακούργημα.
πέντε, με την προτεινόμενη τροπολογία δεν ζητιέται και δεν εξαφανίζεται ο στόχος κάθομαι και εισπράττω που μπήκε στην σύμβαση, με το θα πληρώνεις σε ευρώ με την ισοτιμία ελβετικού της ημέρα της δόσης, και δεν χάνει, δεν θα ζημιωθεί αυτό το μόνιμο έσοδο που έβαλε στόχο για 40 χρόνια η τράπεζα.
έξη, με τον όρο το επιτόκιο καθορίζεται όπως θα ισχύει εκάστοτε, με βεβαία νομική κρίση, περιορίζεται αναγκαστικά στο ισχύον από την ΤτΕ την ημέρα της εκταμίευσης, ώστε, αν δεν γίνει δεκτή η τροπολογία θα προκύψει δικαστικά και αναγκαστικά.
Για τους λόγους αυτούς, συνηγορούμε και συνιστούμε στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων να κάμουν δεκτή προς συζήτηση την τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής κος Γ. Καρράς, ώστε να τεθεί προς ψήφιση και να επέλθει γαλήνη και τάξη στα νόμιμα συμφέροντα των δανειοληπτών καταναλωτών αλλά και των τραπεζών, που δεν στόχευαν να ληστέψουν παράνομα τους δανειολήπτες, με χορηγήσεις του λεγόμενου μαϊμού λογιστικού χρήματος, μιας και δεν έχουν απαντήσει, αν είχαν CFH και αν τα είχαν γιατί δεν το επέστρεψαν όπου το δανείστηκαν μετά τον αυθημερόν αντιλογισμό, την ημέρα που τα πήραν πίσω και έδωσαν ευρώ.
Γιάννης Αννουσάκης τ. τραπεζικός
πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ και
Α/δρος του Δ.Σ. του ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: