Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΚΙΣΑΜΟΣ

Προς τον αγαπητό φίλο κ. Φουντουλάκη συνεργάτη του δήμου μας και όλους όσους διαχειρίζονται την αλληλογραφία του Δήμου μας.
- Ναι με απόφαση της πολιτείας ο Δήμος γράφεται με 2σ, όχι οτι είναι το σωστό, αλλά αφού έγινε κάποτε το λάθος απο τον λατινοανατραφέντα δημοτικό σύμβουλο θα το υπομείνουμε.
Όμως σχεδόν όλοι οι άλλοι φορείς και υπηρεσίες της πόλης -όσες έμειναν- έχουν στην λέξη Κίσαμος ένα σ, όπως όλα τα σχολεία, η Μητρόπολης, το αρχαιολογικό Μουσείο, ας μην παραποιούμε και σε αυτούς την λέξη. 
Ακόμα και στην Χάρτα του Ρήγα, που τυπώθηκε το 1796, πολύ πριν ιδρυθεί ο δήμος μας, η πόλη μας γράφεται με ένα σ (φωτο).
Πάντως θα χαρώ πολύ να μου ετυμολογήσει την λέξη και να δημοσιεύσουμε το άρθρο του μέσα απο αυτές τις σελίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: