Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ

Το Σαββατοκύριακο κύλησε ομαλά....  τα δύσκολα σήμερα. Πάντως η πλατεία είναι άδεια από αυτοκίνητα και αυτό είναι στα θετικά, φυσικά υπάρχουν και κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να φτιαχτούν γρήγορα ειδικά στο που θα παρκάρουν τα λεωφορεία για το Μουσείο; Μάλλον θα πρέπει να μπουν πινακίδες και να ειδοποιηθεί η τροχαία.  
Πάντως εκτός από τις ενστάσεις των κατοίκων (η δημοτική αρχή λέει οτι είναι προσωρινό μέτρο και θα πάρει σοβαρά τις όποιες γνώμες ειπωθούν από μαγαζιά και Νέο Εμπορικό σύλλογο) αντίθετη είναι και η αντιπολίτευση που δεν ρωτήθηκε για το προσωρινό της διαμόρφωσης της πλατείας.
Η γνώμη μου είναι οτι φτάσαμε σε αυτό το γεγονός (κώνους πλαστικούς για διαμόρφωση πλατείας) επειδή δεν είχαμε την ανάλογη πυγμή ώστε να φέρουμε μια -δυο φορές την αστυνομία και να πάρει πινακίδες, όχι μόνο από τα φορτηγά που έκαναν οτι ήθελαν, αλλά και από κάτι δικούς μας που βαριόντουσαν να παρκάρουν κανονικά το αυτοκίνητο τους. Μακάρι να λειτουργήσει το μέτρο αλλά υποψιάζομαι οτι η σημερινή μέρα θα είναι δύσκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: