Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων της Επαρχίας Κισάμου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.) σε συνεργασία με τους Δήμους Κισάμου και Πλατανιά συνδιοργανώνουν την εκπαιδευτική δράση "Εικόνες Πολιτισμού", στην οποία συμμετέχουν όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Επαρχίας Κισάμου. Σκοπός είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τον τοπικό πολιτισμό και τις παραδόσεις της επαρχίας Κισάμου, μέσω διαφόρων δράσεων και ενημερώσεων. Το πρόγραμμα αναφέρει ότι φέτος θα γίνει μια Γενική επισκόπηση της περιοχής της επαρχίας Κισάμου, ενώ από την νέα σχολική χρονιά θα υπάρξουν θεματικές, που επίσης έχουν να κάνουν με τον τοπικό πολιτισμό.
Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα, στις αρχές Ιουνίου θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου.
Για το πρόγραμμα αυτό, ο πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ., Λευτέρης Κουμής ενημέρωσε την Πέμπτη (23/3), τον Αντιδήμαρχο αρμόδιο σε θέματα πολιτισμού, Μανώλη Δερουκάκη, σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Κισάμου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: