Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στον Μιχαήλ Αρχάγγελο, στο κέντρο της πόλης με την ανάδειξη του ναού και τον καθαρισμό της εξωτερικά υπό την επίβλεψη του ΥΠΠΟ. 
"Πολλοί ισχυρίζονται οτι η εκκλησιά κτίσθηκε το 1400, αλλά επί τουρκοκρατίας κακοποιήθηκε με αποτέλεσμα από τόπος λατρείας να μετατραπεί σε μπακάλικο. Στο θλιβερό αυτό πέρασμα των Τούρκων καταστράφηκαν οι παλιές βυζαντινές τοιχογραφίες. Όταν απελευθερώθηκε το νησί μας ήχησε ξανά η καμπάνα της μικρής εκκλησίας και ως εκ θαύματος φάνηκε ένα σημάδι στον εσωτερικό χώρο με τη φωτογραφία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που αποτέλεσε την αφορμή να αφιερωθεί ο Ναός στ’ όνομά του."
Πάντως στην επιγραφή που υπάρχει και σώζεται εντός του ναού (έχει ασπριστεί πάνω απο 100 φορές) φαίνεται να έχει κτιστεί ο ναός το Ιούνιο του 1595  και ήταν αφιερωμένο απο τότε στον Αρχιστράτηγο Μιχαήλ.                                      
                                             οικοδομήθη ο θεί-
                                             ος ούτος και ιερός να-
                                             ός του αρχιστρατήγου
                                             Μιχαήλ δι' εξόδου και κό-
                                             που Δημητρίου Δη....ου
                                             και διά Σωσάννης της
                                             του συμβίας και Μιχαήλ
                                             και (Θεοδ)οσίου του προγονού
                                             αυτού αφ^ε΄ (1595)
                                             ιουνίω α'

Δεν υπάρχουν σχόλια: