Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ FAST TRACK !!
Να κινηθεί η οικονομία. !!
Δηλαδή να κάνουν γύρους τα λεφτά. Δηλαδή να αγοράζονται και να πουλιούνται πράγματα και να δουλεύουν πολλοί, να πληρώνονται και να αγοράζουν πράγματα και να γίνεται  κύκλος και να βγαίνει και να πηγαίνει και το κέρδος στους μαζωχτάδες του.
Μα πως. Λύση υπάρχει, μαϊμού έστω, αλλά θα πετύχουμε και γύρους και το μάζωμα κέρδους.
Λεφτά αδρανεί υπήρχαν στους Γάλλους του Μιτεράν, τους έσπρωξε στο χρηματιστήριο, κατηγορήθηκε, αλλά έγιναν γύροι, περισσότεροι οι χαμένοι φυσικά πρόσωπα και λίγοι κερδισμένοι οι μαζωχτάδες τους κέρδους. Τα λεφτά στην Φούσκα του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Ελλάδα, τα ξέρουμε όλοι.
Αδρανή η αγορά στις ΗΠΑ και, πολλοί ζούσαν στους υπονόμους. Κατασκευαστές σπιτιών ή και των.....
... γνωστών όμορφων ξυλόσπιτων με αυλές υπήρχαν, και χωράφια υπήρχαν. Εμπρός λοιπόν φτιάξτε σπίτια πολλά σπίτια. Και που θα βρούμε αγοραστές. Θα φτιάξουμε και αγοραστές. Και που θα βρουν τα λεφτά οι αγοραστές αυτοί. Θα τους βρούμε και λεφτά. Θα τους δώσουμε δουλειά που δεν χρειάζεται, προσωρινά, θα πάρουν βεβαίωση μισθοδοσίας, θα την πάνε στην τράπεζα, θα τους δώσει δάνειο να αγοράσουν το σπίτι που έφτιαξε ο πελάτης της τράπεζας κατασκευαστής.
Ε καλά, φαίνεται πως θα δουλέψει αυτό το σύστημα. Και…. αυτό, το θα τους δώσουν δουλειά που δεν χρειάζεται τι είναι, θα τους έχουν μισθό σε δουλειά που δεν χρειάζεται, και που θα βρίσκει λεφτά να πληρώνει τη δουλειά που δεν του χρειάζεται ο εργοδότης.
Άστο αυτό. Θα του δίνει δουλειά που δεν χρειάζεται και μισθό μέχρι να πάρει το δάνειο και να μπει στο σπίτι και τρείς μήνες, έξη μήνες  ή περισσότερο ακόμα για να πληρώνει στο δάνειο του σπιτιού του κατασκευαστή πελάτη της τράπεζας. Θα έχει μισθό όσο χρόνο χρειάζεται το σύστημα για την μεγέθυνση του οικονομικού κύκλου.
Μετά θα ακολουθήσουν οι κατασχέσεις και θα ρυθμιστεί, να γίνονται ηλεκτρονικά fast track, θα τα πάρουν τα σπίτια οι επόμενοι με μισθό από δουλειά που δεν χρειάζεται, ή αυτοί που έχουν τα λεφτά στο συρτάρι ή καταθέσεις, ο οικονομικός κύκλος αυτός θα δουλέψει και θα βγάλει κέρδη στην παρέα.
Οι τράπεζες θα χάσουν πιθανόν γιατί δάνεισαν πολλά, και για ξυλόσπιτα μικρής αξίας, αλλά και κέρδισαν από τις πληρωμές έξη μηνών ίσως και εισέπραξαν όλο το δάνειο μαζί με το ακόλουθο πλειστηρίασμα.
Οι τράπεζες ακόμα μπορεί να μετακινήσουν έξυπνα τους κύκλους αυτούς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να τα πάρουν από εκεί, αυτοί, οι άλλοι, ας το χειριστούν μετά με δικούς τους κύκλους.
Τα σπίτια χτίστηκαν και διατηρούνται γιατί δεν είναι αναλώσιμα. Είναι πράγματα που παράχθηκαν και υπάρχουν σε χρήση, από ένα εικονικό οικονομικό κύκλο, που το κενό του ταξιδεύτηκε μεθοδικά και έξυπνα σε άλλες χώρες και ηπείρους. Κάπου κοντά μας. Και εδώ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΡΑΝΟ.
Στην Ευρώπη, δεν έγινε ο κύκλος με δάνεια σε ξυλόσπιτα πλασματικής αξίας, έγινε με καταναλωτικά δάνεια και για κανονικές οικοδομές, που μετά όμως με την οικονομική καθίζηση, έχασαν την αξία τους, ίση πλέον με τα εκεί ξυλόσπιτα.
Τώρα, η σειρά στην Ευρώπη των Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών Fast Track και !!!!! με 24% ΦΠΑ σε βάρος του πρώην κατόχου του σπιτιού που πλειστηριάστηκε και όχι στον αγοραστή πλειοδότη.
Και όχι μόνο, ακόμα καλύτερα, και με καλυμμένα !!!! και τα απλήρωτα δανεικά με φόρους του Έλλην.

Δεν υπάρχουν σχόλια: