Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

TΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Αυτός είναι ο πρώτος τουριστικός οδηγός που εκδόθηκε στην Κίσαμο και ήταν έργο του συλλόγου προβολής Κισάμου. Ο σύλλογος που ήταν δημιούργημα του τέως δημάρχου Καστελίου Κισάμου, Αντώνη Σχετάκη είχε σκοπό την προβολή και ανάδειξη της τουριστικής πλευράς του Δήμου εκδίδοντας το 1985 τον δίγλωσσο αυτό οδηγό.
Τα άρθρα που υπάρχουν μέσα υπογράφουν ο Αντώνης Σχετάκης, ο Λυκούργος Καμηλάκης, η Στ. Μοτάκη, ο Στερ. Σπανάκης. 
Αξίζει να αναφέρω οτι το 1985 το Καστέλι ήταν ένας μικρός προορισμός με ελάχιστα ξενοδοχεία και λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μάλιστα σε μια σελίδα της έκδοσης αναφέρει τα ξενοδοχεία που είναι μόλις 3 και καμιά 10 ενοικιαζόμενα δωμάτια που δεν υπάρχουν τα περισσότερα σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: