Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια τόσο το απερχόμενο Διοικητικό συμβούλιο όσο και τον πρώην πρόεδρο του Νέου εμπορικού συλλόγου Κισάμου κο Αννουσάκη Γιώργο, για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία που υπήρχε τα τελευταία 2,5 χρόνια ανάμεσα στην Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Κισάμου και τον νέο εμπορικό σύλλογο Κισάμου. Θεωρώ ότι μακριά από κλειστές πολιτικές ιδεοληψίες και με κοινό στόχο και όραμα συνεργαστήκαμε και πορευτήκαμε εξελίσσοντας όσα προϋπήρχαν αλλά κυρίως αναπτύσσοντας και δημιουργώντας νέους θεσμούς. Στόχος ήταν είναι και θα πρέπει να είναι η από κοινού εξεύρεση βέλτιστων πρακτικών για την αλλαγή και ανάδειξη όλων όσων δυσχεραίνουν την καθημερινότητα μας, η δημιουργία και προβολή νέων θεσμών που θα κάνουν την Κίσαμο πόλο έλξης για όλους. Ο ίδιος και το Δ.Σ. θεωρώ ότι έζησαν ‘’πρωτόγνωρες’’ εμπειρίες προσπαθώντας να δημιουργήσουν συνείδηση και "εμπορική σκέψη" σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη αύξηση σε επισκεψιμότητα χωρίς να έχει προετοιμαστεί και εκπαιδευτεί κατάλληλα για αυτήν. Παρόλα αυτά, τα κίνητρα και η υπομονή θεωρώ οδήγησαν σε μια άκρως επιτυχημένη θητεία. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία που είχαμε την κα Νταβράνη Μαρία που σαν υπεύθυνη της γραμματείας του ΝΕΣΚ συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της επικοινωνίας και συνεργασίας μας.
Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία αλλά και η αναπτυξιακή προοπτική που πρεσβεύει ο νέος εμπορικός σύλλογος Κισάμου θα συνεχιστεί και με το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο και θέλω να συγχαρώ, αφού αποτελεί ελπίδα τόσο η μεγάλη προσέλευση στην διαδικασία των εκλογών αλλά κυρίως η σύσταση αυτού. Εύχομαι στον νέο πρόεδρο του ΝΕΣΚ κο Πατεράκη Βαγγέλη αλλά και σε όλο το Δ.Σ, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν σε μια ακόμα πιο δύσκολη περίοδο για την χώρα και συνεπώς για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής. Είμαι σίγουρος ότι με καλή διάθεση, διάλογο και από κοινού πράξεις προς την σωστή κατεύθυνση μπορούμε να συμβάλουμε στο μέγιστο στην πραγματοποίηση των στόχων και του οράματος για μια καλύτερη Κίσαμο.
Δερουκάκης Μανώλης
Απερχόμενος πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.Κ. - Αντιδήμαρχος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: