Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΣΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑΝ

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Αρχιμανδρίτη στο Γέρακα. Σύμφωνα με την αστυνομία ταυτοποιήθηκαν δύο άνδρες 28 και 33 ετών από το Πακιστάν. Οι πληροφορίες λένε ότι οι δυο φερόμενοι ως δράστες πιθανότατα έχουν φύγει από τη χώρα. Στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές δείχνουν ότι οι δυο πακιστανοί έφυγαν από την Ελλάδα την ίδια μέρα που διαπράχθηκε το έγκλημα. Όλα δείχνουν, σύμφωνα με τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στον χώρο του σπιτιού του Αρχιμανδρίτη, ότι οι δυο άνδρες ήταν γνωστοί του ιερωμένου και πιθανότατα ήταν το θύμα που τους άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος την ημέρα της δολοφονίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο ιερέας είχε ραντεβού με έναν από τους δυο Πακιστανούς ο οποίος και έμενε μόνιμα στην Κίσαμο Χανίων. Την επαφή την είχε κάνει τρίτος Πακιστανός ο οποίος γνωριζόταν με τον ιερέα και είχε γίνει μέσω facebook. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας θα προσπαθούσε να βοηθήσει τον Πακιστανό να νομιμοποιηθεί. Από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών αλλά και μέσω διαδικτύου, βρέθηκε η τελευταία συνομιλία του ιερέα με τον Πακιστανό όπου κλείστηκε και το ραντεβού. Στο ραντεβού ωστόσο, δεν θα πήγαιναν δυο αλλά ένας.
Ο άτυχος ιερέας όμως γνωρίζοντας τον έναν από τους δυο, άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον γνωστό (πρόκειται για αδελφό του φονιά) των δυο Πακιστανών στα Χανιά και έτσι βρέθηκαν προσωπικά τους αντικείμενα και κατάφεραν μέσω εξέτασης DNA να ταυτοποιήσουν τους δράστες.
Αξίζει να πούμε οτι η βοήθεια του Α.Τ Κισάμου ήταν ουσιαστική και καθοριστική στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: