Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΔΙΟΔΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΑΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΦΩΤΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΑΝΟΣ
Κάπου διάβασα οτι ένα κομμάτι του ΒΟΑΚ θα περάσει σε ιδιώτες μάλιστα όπως λέει στο συγκεκριμένο σάιτ ο Φώτης Κόλλιας που το υπογράφει.... προ ημερών αποφασίστηκε να μεταφερθεί η αρμοδιότητα προώθησης του σχετικού διαγωνισμού από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) στο υπουργείο Υποδομών καθώς ο πρώτος δεν έχει ούτε την απαραίτητη τεχνογνωσία, ούτε το απαιτούμενο προσωπικό. Υπενθυμίζεται πως η μελέτη, κατασκευή και εκμετάλλευση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) συμπεριλαμβανόταν στους σκοπούς του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.
Προς το παρόν, πάντως, η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, αφού δεν έχουν ξεκινήσει οι μελέτες βιωσιμότητας κ.λπ. 
Και συνεχίζει ο αρθρογράφος ....
Ο ΟΑΚ οργανισμός αναλαμβάνει την καταγραφή και αξιολόγηση των υπαρχουσών και εν εξελίξει μελετών στα μη κατασκευασμένα τμήματα του έργου (συνολικό μήκος 101 χλμ)», καθώς και την «εκπόνηση και έγκριση σταδίου Αναγνώρισης της Οδού στα τμήματα που δεν υφίσταται τέτοια εγκεκριμένη μελέτη ή περαιτέρω στάδιο μελέτης, με το οποίο θα καθοριστούν τα κύρια λειτουργικά χαρακτηριστικά του έργου όπως η πορεία όδευσης, οι θέσεις των κόμβων σύνδεσης με τους οικισμούς και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο, η ταχύτητα μελέτης, ο βαθμός ελέγχου των προσβάσεων και η διατομή της οδού» και η «εκπόνηση και προώθηση για γνωμοδότηση του Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ)».
Φυσικά μόνο το κομμάτι Χανιά -Ηράκλειο... στο υπόλοιπο ο θεός βοηθός όπως είναι συμβαίνει και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: