Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

"ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ "ΠΡΟΒΑ ΤΕΤΡΑΩΡΟΥ" ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Το ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα «Πρόβα Τετραώρου» που τελεί υπό την αιγίδα του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου, παρουσιάζει την κωμωδία  «Μπαμπάδες με ρούμι» των Ρέππα-Παπαθανασίου. Πρόκειται για την 12η θεατρική παραγωγή της ομάδας που ξεκίνησε τις προσπάθειες της το 2010.
Η υπόθεση του έργου:
Δυο γιοι, δυο νύφες, μια κουτσομπόλα γειτόνισσα που ξέρει πολλά και μια νοσοκόμα με σκοτεινές πλευρές, μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν, υφαίνοντας ένα γλυκό σχέδιο αλληλοεξόντωσης, διεκδικώντας μια ουρανοκατέβατη κληρονομιά 4 εκατομμυρίων. Μέσα από τραγελαφικές καταστάσεις, αναδύονται ρεαλιστικά και ανάγλυφα ο συμφεροντολογισμός, η απληστία, η υποκρισία και ο ρατσισμός που χαρακτηρίζουν τους ήρωες της ιστορίας. Όλοι τους ξεγυμνώνονται ηθικά, καθώς διεκδικεί ο καθένας για τον εαυτό του, την κληρονομιά. Τελικά ποιος θα την κερδίσει και με ποιο τίμημα;  
Από το 1996 που γράφτηκε αυτό το έργο, δεν έχει σταματήσει να παίζεται μέχρι σήμερα, με μεγάλη επιτυχία, από επαγγελματικούς αλλά κι ερασιτεχνικούς θιάσους, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, όλα αυτά τα χρόνια.
Οι συντελεστές:
Η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Τριανταφύλλου και τους ρόλους υποδύονται αλφαβητικά οι Ουρανία Αργυροπούλου, Ινώ Γεωργακάκη, Χρύσα Ξηρουχάκη, Ευαγγελία Πατελάκη, Μανώλης Πλουμίδης, Λευτέρης Τριανταφυλλάκης, Πόπη Χοχλάκη.
Τα σκηνικά είναι του Θοδωρή Παρασκάκη.
Στις Κομμώσεις και το Μακιγιάζ οι: Μαρία Μουντάκη και Αγάπη Ανδρονικάκη.
Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισσάμου, ώρα 9:15 το βράδυ, στις 18, 19, 22, 24, 25 και 26 Μαρτίου. Διάρκεια παράστασης 90΄
Τιμή εισιτηρίου 10€ και 5€ για μαθητές, φοιτητές και ανέργους. Τα έσοδα θα διατεθούν για την συντήρηση της βιβλιοθήκης του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου.
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Θανάσης Τριανταφύλλου, 6948573045

Δεν υπάρχουν σχόλια: