Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 
Ο Δήμος Κισάμου ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Προγράμματος «Άθληση για Όλους» στις Κοινότητες: Κισσάμου, Πλατάνου, Δραπανιά και Έλους.
Το πρόγραμμα αφορά στην άσκηση ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης κι έχει διάρκεια 22 εβδομάδες. Απευθύνεται σε ενήλικες (19-65 ετών) και απαιτεί μία μικρή οικονομική συμμετοχή από τους αθλούμενους σύμφωνα με το ισχύον οργανωτικό πλαίσιο.

- Ανατρέχοντας στο ιντερνέτ στις σελίδες των δήμων που εφαρμόζουν το πρόγραμμα "Άθληση για Όλους"  διαπίστωσα οτι όλοι οι δήμοι της χώρας (Αθηναίων -Τρικάλων -Λαμίας- Παλαμά--Χανίων- Φαιστού κλπ)  προφέρουν δωρεάν στους δημότες τους την άθληση, μάλιστα οι περισσότεροι απ' αυτούς έχουν και τους κατάλληλους χώρους.. εμείς σαν μικρός και μη οικονομικά ανεξάρτητος δήμος βάζουμε ταρίφα 10 ε στο άτομο με απόφαση οικονομικής επιτροπής. 200Ε δεν έχει ο δήμος εύκαιρα ώστε να μην ζητά απο κάθε πολίτη που θα θέλει να γυμναστή μπαξίσι. Υπολογίζω οτι απο του χρόνου θα βάλουμε και εισιτήριο εισόδου στο δημοτικό στάδιο για να φτιάξουμε τα απαιτούμενα 

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός καταβολής αντιτίμου, υπό μορφή διδάκτρων, από τους ωφελούμενους του προγράμματος του Π.Α.γ.Ο. περιόδου 2022-2023 Δήμου Κισάμου».
Ο Δήμος Κισσάμου θα υλοποιήσει πρόγραμμα άθλησης για όλους περιόδου 2022-2023.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 5696/Β΄/7.11.2022, στο οποίο έχει δημοσιευθεί η υπ’αρ.526568/2022 ΚΥΑ των Υπ. Οικονομικών-Πολιτισμού και Αθλητισμού-Εσωτερικών με θέμα: «Έγκριση κατανομής και πλήρωσης υφιστάμενων θέσεων εποχικού προσωπικού κατηγορίας Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για την υλοποίηση Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών για την περίοδο 2022-2023», και συγκεκριμένα στο έχοντας υπόψη Νο 18: «η μισθοδοσία του προσωπικού αυτού καλύπτεται αποκλειστικά από το αντίτιμο που καταβάλλουν οι εξυπηρετούμενοι κάτοικοι και δημότες με τη μορφή διδάκτρων ή από είσπραξη δωρεών και χορηγιών».
Επομένως ο Δήμος μας για να υλοποιήσει το πρόγραμμα θα πρέπει να πάρει απόφαση καθορισμού αντιτίμου υπό μορφή διδάκτρων, για τους ωφελούμενους του προγράμματος του Π.Α.γ.Ο. περιόδου 2022-2023 Δήμου Κισάμου.
Η δαπάνη του Δήμου για την πληρωμή των καθηγητών Φυσικής Αγωγής, ανά μήνα, ανά άτομο θα ανέρχεται προϋπολογιστικά στο ποσόν των 95 Ευρώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από την ΓΓΑ. Για τα δύο άτομα 190 Ευρώ.
Υπολογίζουμε ότι θα αθλούνται είκοσι άτομα.
Επομένως το αντίτιμο που θα καταβάλουν οι εξυπηρετούμενοι θα ανέλθει στο ποσόν των (10) δέκα Ευρώ μηνιαίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: