Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ;

Πάει η σεζόν που λίγο μας ενδιαφέρει αφού ειναι μονοπώλιο ... αλλά ποιος άραγε φταίει για την κατάσταση και φτάσαμε να ελέγχουμε όλα αυτά μετά την καταστροφή;

 
Το ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης λέει . 
- Στη σύλληψη ατόμων που εκτελούσαν εργασίες για την κατασκευή υπαίθριου χώρου στάθμευσης στο Ελαφονήσι προχώρησαν χθες αστυνομικοί του τμήματος Κισάμου στα Χανιά. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν διέθεταν προς το παρόν οικοδομική άδεια από την πολεοδομία. Φαίνονται τα συνεργεία να εκτελούν εργασίες σε μια έκταση 55 στρεμμάτων σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από την παραλία.

Τελικά τι ειναι το θέμα πολεοδομικό ή ειναι σοβαρότερο, απ' ότι δείχνει; Κανείς δεν ξέρει βέβαια με βεβαιότητα αλλά όπως φαίνεται το Λαφονήσι θα γίνει ο τρυγητής των τουριστών, αφού θα πληρώνεις χώρο σταθμευσης, θα πληρώνεις τρενάκι για να κατέβεις στην παραλία, θα πληρώνει φυσικά και την ομπρέλα και την ξαπλώστρα σου.... 
Πάντως ο δήμος Κισάμου μπορεί να κρατά το στόμα του κλειστό και αν μην κάνει δηλώσεις επι του θέματος, εντούτοις οι εκπρόσωποι τύπου και ειδικοί σύμβουλοι που έχουν αναλάβει την προστασία όχι μόνο της περιοχής αλλά ολοκλήρου του Δήμου, μας διαβεβαιώνουν οτι όλα θα πάνε όπως τα προγραμματίζουν και η μπάρα θα μπει φέτος ώστε να σωθεί τουλάχιστον η προστατευόμενη και χαρακτηρισμένη περιοχή του Λαφονησού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: