Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΟΑΚ

Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε, ότι για το 2023 η ΙΒΒΥ (International Board on Books for Young People –  Διεθνής Οργάνωση για τη Νεότητα) ανέθεσε στο Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου τη δημιουργία του μηνύματος και της αφίσας για τον εορτασμό της 2ας Απριλίου – Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2023.
Το μήνυμα έγραψε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος (υποψήφιος για το H. C. Andersen Award 2018 για τη συγγραφή) και το εικαστικό της αφίσας 2023 που ζωγράφισε η Φωτεινή Στεφανίδη (υποψήφια για το H. C. Andersen Award 2004 για την εικονογράφηση) μεταφέρουν σε όλον τον κόσμο την αγάπη για την ανάγνωση, μέσα από την οποία αναδεικνύονται οι πανανθρώπινες αξίες της ισότητας και της συμπερίληψης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον «άλλο».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, η Βιβλιοθήκη της Ορθοδόξου Ακαδημία Κρήτης «Το Φως», διοργανώνει το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 και ώρα 11:00, την τελευταία συνάντηση για τους μικρούς αναγνώστες της ΟΑΚ, σε μια σειρά Εκπαιδευτικών Δράσεων, με γενικό τίτλο «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ».
Ο Ιωάννης Μουντογιαννάκης, Βιβλιοθηκονόμος της ΟΑΚ, θα διαβάσει στους μικρούς αναγνώστες της ΟΑΚ την πασχαλινή ιστορία για παιδιά, με τίτλο: «Αυγό για γίγαντες», με την υπογραφή της Άννας Ιακώβου.
Σας περιμένουμε όλους!
Πληροφορίες: Ιωάννης Μουντογιαννάκης 
Βιβλιοθηκονόμος-Επιστημονικός Συνεργάτης ΟΑΚ 
Τηλ.: 28240 22245
e-mail: library@oac.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: