Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Είναι άμεσα απαραίτητο να απαντήσει στην τοπική κοινωνία μας, είτε ο δήμαρχος, είτε ο καθ' ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος, τι είναι αυτά που συμβαίνουν στον ευαίσθητο  τομέα της καθαριότητας, αλλά και της ασφάλειας εργαζομένων και πολιτών?
Πριν μερικές μέρες αποστέλλεται μέιλ από τον  υπηρεσιακό υπεύθυνο της καθαριότητας, προς την κα. Προϊσταμένη και τους Αιρετούς προϊσταμένους για την αυτόνομη κυκλοφορία και παροχή εργασιών του φορτηγού - γερανού, καταθέτοντας μάλιστα και φθορές. 
Σήμερα, από το πρωί ήταν ακινητοποιημένο απορριμματοφόρο προς Χανιά με λάστιχο και πήγε δύο η ώρα για να αποκατασταθεί με τι; με επίσης φθαρμένο λάστιχο, με κίνδυνο ατυχήματος; Για ποιο λόγο δεν έγινε αντικατάσταση με καινούργιο; ισχύει ότι από "μακριά" πήρανε την προμήθεια ελαστικών, λες και δεν έχουμε ντόπιους επιχειρηματίες να στηρίξουμε, όπου αντίστοιχα στήριζαν διαχρονικά το έργο του δήμου;
Επίσης η ακινητοποίηση απορριμματοφόρων λόγο μη ασφάλισης ή για αλλαγή ασφαλιστικού φορέα, είναι αποδεκτή στις μέρες μας; Τι μεθοδεύσεις γίνονται και σε αυτόν τον τομέα; και ο σύλλογος εργαζομένων, τι κάνει ρε παιδιά; Θα λέει (Θε μου φύλαξε): μετά από τυχόν ατύχημα " εμείς τα λέγαμε... Όχι κύριοι και κυρίες, πριν γίνει το οτιδήποτε πρέπει να πράττουμε, όχι "κατόπιν εορτής".
Αναμένουμε απαντήσεις, αλλά κυρίως στάση ευθύνης και ενσυναίσθησης, από αυτούς που έχουν την ευθύνη.
Σταθάκης Θεόδωρος 
επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κισσάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: