Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΖΗΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κίσσαμου εκφράζουν την θλίψη τους, για το τραγικό συμβάν του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ευελπιστούμε η δικαιοσύνη και η πολιτική ηγεσία της χώρας να σταθεί με ακεραιότητα και να αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν και οδήγησαν την χώρα μας σε αυτό το τραγικό γεγονός.
Δυστυχώς διαπιστώνουμε καθημερινά ότι το κράτος μας βαδίζει σε όλους τους τομείς δίχως πρόγραμμα και έρχεται να αντιμετωπίσει τα θέματα αφού αυτά προκύψουν. Έτσι και στον Δήμο μας, έχει προκύψει το θέμα της ομαλής λειτουργίας του προγράμματος «βοήθεια κατ’ οίκον». Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης (φεκ 9/2/2023 & αρθ.77) να  μεταφέρει το προσωπικό του προγράμματος «βοήθεια κατ’ οίκον» από την ιερά μητρόπολη και νομικά πρόσωπα δημόσιου & ιδιωτικού δίκαιου στο οικείο Δήμο δίχως να έχουν γίνει οι ανάλογες διατάξεις, ώστε να προχωρήσει ο Δήμος στην πρόσληψη τους γεννά ένα μεγάλο πρόβλημα που υποσκάπτει την λειτουργία τους προγράμματος. Μένουν και τα 7 άτομα που εργάζονται στο πρόγραμμα εκτός εργασίας. Η έλλειψη προσωπικού οδηγεί στην υπολειτουργία του προγράμματος. Τα ηλικιωμένα και με αναπηρία άτομα χωρίς οικογενειακή στήριξη αλλά και με κοινωνικά προβλήματα όχι μονό παύουν να έχουν την συστηματική φροντίδα που τους προσέφερε το πρόγραμμα με ανιδιοτέλεια και αγάπη αλλά οδηγούνται στο αδιέξοδο και στην αβεβαιότητα. Η βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου για την παραμονή τους στο οικείο περιβάλλον τους δυστυχώς παύει να υποστηρίζεται. Πρόγραμμα που τόσα χρονιά το υποστήριζε και αγκάλιασε η μητρόπολη μας. 
Η συγκεκριμένη ασάφεια του νόμου σχετικά με την μεταφορά αρμοδιοτήτων και μεταφορά των θέσεων εργασίας του προσωπικού αδρανεί το πρόγραμμα. Ζητούμε η κυβέρνηση να αποδείξει στη πράξη την βούληση να λειτουργήσει το πρόγραμμα για τους ευάλωτους πολίτες μας.  Άμεσα απαιτείται να αποκατασταθεί η μη λειτουργία του προγράμματος συμβάλλοντας όλοι οι φορείς.
Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: