Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΘΑ.....

Προεκλογική περίοδος εντός και εκτός του Δημου, με τους εντός ακόμα να ψάχνουν τα πατήματα τους προσπαθώντας να συμπληρώσουν τα κενά  ..χθες άκουσα απο δημοτικό σύμβουλο (έβγαζε λόγο σε γνωστό καφενείο) ..... οτι η παράκαμψη της πόλης βρίσκεται σε καλό δρόμο και ίσως σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Ανακατώθηκα εσωτερικά αλλά δεν "ανακατώθηκα" στην κουβέντα μιας και τα λόγια του τέλειωναν με ένα μεγάλο θα... Θα και θα οι γνωστές προεκλογικές υποσχέσεις που εδώ και 20 χρόνια όλες οι δημοτικές αρχές, με τους κήρυκες τους, δυο τετραετίες ο Μυλωνάκης, μια ο Σταθάκη αλλά και οι παλαιότεροι έβγαζαν απο το συρτάρι των υποσχέσεων και μας τις παρουσίαζαν σαν ένα νέο πολύ υποσχόμενο και απαραίτητο έργο.
Μάλιστα δεν ξεχνούσαν να έχουν και την κρατική στήριξη όπως καληώρα την τελευταία τετραετία, που ουκ ολίγες φορές η αγαπητή Ντόρα αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης το ανέφεραν σαν απαραίτητο και σίγουρο έργο, αλλά ως εκεί... γιατί ξέρουν και ξέρουμε οτι ειναι ένα απο τα δύσκολα έργα που όσο περνάει και ο καιρός τόσο δυσκολότερο γίνεται. 
Κατά τ' άλλα και αυτοί και οι προηγούμενοι έχουν θέση στόχο να γίνει η Κίσαμος προορισμός να γινει η Φαλάσαρνα προορισμός, όμως αγνοούν -τρόπος του λέγειν- οτι απο υποδομές είμαστε κάπου ή και χειρότερα απο Μαλάουι. Οι εκλεγμένοι δεν μπορούν να βάλουν μπέτι και να κάνουν αυτό που τους έφερε στις καρέκλες... γιατί μια μερίδα δημοτών θέλει να υπάρχει ένας και μόνο δρόμος, οι γνωστοί φαταούλες......έτσι τους κάνει τα χατηράκια καταστρέφοντας την πόλη, αλλά και τους άλλους προορισμούς που υπάρχουν δυτικότερα. 
Θα μου πείτε .... Εδώ δεν μπορούν να ανοίξουν το τελευταίο δρόμο του σχεδίου πολης -για να πω και του στρίβου το δίκιο κάποιες παλαιότερες δημοτικές αρχές έκαναν μια δυο διανοίξεις αλλά ως εκεί- και εμείς θέλουμε παράκαμψη της πόλης; Ντροπή μας και μόνο που ζητάμε τα αυτονόητα. 
Δεν θα σχολιάσω καθόλου οτι καμία υπόσχεση δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια αν και προεκλογικά έπεσαν πολλές... covid, ανυπαρξία στελεχών και ιδεών, βόλεμα στην καρέκλα, 
Αλτσχάιμερ, μας έφεραν πάλι να προγραμματίζουμε τι θα υποσχεθούμε για αυτήν την πόλη και την περιοχή μας την επόμενη τετραετία. 
Λυπηρό ακόμα που όσοι βολεύτηκαν κάνουν και πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, και δεν είμαι μόνο εγώ που τα βλέπω ειναι εκατοντάδες πολίτες που τα έχουν πει και ξαναπεί αλλά η αδιαφορία έχει γίνει σήμα κατατεθέν της περιοχής μας και του δήμου. Προχειροδουλειές, σακουλάκια για να κλείσουμε μια τρύπα στους δρόμους χαλικάκι στους χωματόδρομους και πολλά άλλα συνθέτουν το ντόπιο έργο. Που ειναι ένα μέτρο πεζοδρόμιο, που ειναι μια χάραξη ενός νέου δρόμου, που ειναι τουλάχιστον η ασφαλτοστρωση κάμποσων δρόμων εντός σχεδίου της πόλης.... τι περιμένουν άραγε ερχεται Πάσχα, μπαίνει καλοκαίρι, πότε θα ξεκινήσουν τον Οκτώβρη; 
Θα μου πείτε τώρα δεν βαρέθηκες να τα λες...έ η αλήθεια ειναι οτι βαρέθηκα αλλά η απορία μου ειναι αυτοί δεν βαρέθηκαν να μας υπόσχονται τα ίδια και τα ίδια συνέχεια και να μην τα κάνουν; Ποιος κοροϊδεύει και ποιον τελικά; 
Δείτε και ένα βιντεάκι ενός δρόμου εντός της πόλης που αν ανοιγόταν και ασφαλτοστρωνόταν θα έλυνε πολλά ειδικά για όσους ξέρουν και θέλουν να αποφύγουν την μια και μοναδική Ηρώων Πολυτεχνείου. Ο χωματόδρομος απο την Καμαριανή γέφυρα ως και την παραλία του γηπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: