Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ή ΟΧΙ;

Nέες επεμβάσεις θα γίνουν στη θέση «Αγία Σοφία» πλησίον οικισμού «Τοπόλια» και οι οποίες προβλέπονται λόγω αστοχίας του βραχώδους πρανούς (κατολισθήσεις) και για την αποφυγή της εξέλιξης του φαινομένου
Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο του έργου «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΘΙΖΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΤΑΝΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ», προβλέπεται επέμβαση στη θέση «Αγία Σοφία» πλησίον οικισμού «Τοπόλια» (Χ.Θ.: 10+000 της επαρχιακής οδού «Καλουδιανά – Κεφάλι – Χρυσοσκαλίτισσα διά Βουλγάρω, Τοπολίων Έλους»)
Οι επεμβάσεις προβλέπονται λόγω αστοχίας του βραχώδους πρανούς (κατολισθήσεις) και για την αποφυγή της εξέλιξης του φαινομένου, την ενίσχυση της ευστάθειας του πρανούς και την εξασφάλιση της παράλευρης οδού, και περιλαμβάνουν την εκσκαφή του υπάρχοντος οδοστρώματος, την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης με στραγγιστήριο, την ανακατασκευή του οδοστρώματος, και την τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας.
Κατά την εκτέλεση των εργασιών, η κυκλοφορία Τοπόλια – Έλος θα εκτελείται μέσω παράκαμψης – εκτροπής κυκλοφορίας από την Επαρχιακή Οδό 5 “Καλουδιανά - Κεφάλι - Χρυσοσκαλίτισσα, διά Βουλγάρω, Τοπολίων, Έλους, Κούνενι και Στομέου”, την Εθνική Οδό 90 “ΒΟΑΚ”, και την Επαρχιακή Οδό 1 “Καστέλι-Πλάτανος-Κεφάλι”, και το λοιπό οδικό δίκτυο της περιοχής, με κατάλληλη σήμανση.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 και εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί έως την Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023

Πάντως η αντιπεριφέρεια έχει βάλει ταμπέλα στην γέφυρα του Ταυρωνίτη οτι ο δρόμος Καλουδιανά- Έλος ειναι κλειστός και όσοι επιθυμούν να πάνε Έλος θα πρέπει να πάνε μέσω Κανδάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: