Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΧΛΑΚΗ ΧΟΡΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΙΜΚΣ

 "Πως πολεμούν οι Κρήτες"
Παρουσιάσαμε με την όμορφη χορωδία μας της ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, δύο  εκδηλώσεις λόγου και μουσικής με Θούρια επαναστατικά- ιστορικά τραγούδια, από τη συλλογή του Παύλου Βλαστού.
Τραγούδια που ανέδειξε ο αγαπημένος μου δάσκαλος Άρχοντας Μαΐστορας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κύριος Ανδρέας Γιακουμάκης. 
Τιμήσαμε λοιπόν με αυτό τον μοναδικό τρόπο την εθνική μας επέτειο στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι και την Παλαιόχωρα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία τον ομιλητή της εκδήλωσης κ. Γιάννη Σκαλιδάκη, τους άξιους οργανοπαίχτες μας Ηλία Βλαμάκη, Δημήτρη Κολλιτζά, Άρη Ζουριδάκη και Γιώργο Γεωργιλά !
Επίσης το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Κ. Αμφιλόχιο και την Ιερά Μητρόπολη μας Κισάμου και Σελίνου, τους δήμους Κισάμου και Πλατανιά όπως και την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και τον διευθυντή της κ. Ζορμπά!
Επιπλέον ευχαριστώ και συγχαίρω για την απόδοση των ριζικών τραγουδιών μας το σύλλογο ριζιτών της Κισσάμου με τον κ Κώστα Χαρτζουλάκη και τον πολιτιστικό σύλλογο Σελίνου!
Τέλος Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλα τα εκλεκτά μέλη της χορωδίας μας (Κίσαμο, Πλάτανο, Κολυμβάρι, Έλος, Κανδάνο, Παλαιόχωρα), τους συνοδοιπόρους, φίλους και συνεργάτες μου... Όχι απλά μαθητές μου.. σε αυτό το όμορφο ταξίδι στη μουσική, την ιστορία και τον πολιτισμό.
Τους ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη τους και τη συνέπεια τους.
Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία και να συνεχίσουμε με υπευθυνότητα το έργο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: