Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Βρέθηκε τελικά επιβλέπων για τι έργο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ & ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ και έπεσαν οι υπογραφές της «Προγραμματικής Σύμβασης» που αφορά την εκτέλεση του έργου.
Στο πλαίσιο της ως άνω «Προγραμματικής Σύμβασης» ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, θα διαθέσει Τεχνικό Προσωπικό κατάλληλων ειδικοτήτων για την επίβλεψη, με σκοπό την ενίσχυση της Διευθύνουσας (επιβλέπουσας) υπηρεσίας του Δήμου Χανίων (Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών), ώστε να επιβλέψει με επάρκεια, το εν λόγω έργο, με στόχο την όσο το δυνατόν αρτιότερη και πληρέστερη υλοποίησή του.
Χαρακτηριστική και η δήλωση του δημάρχου Κισάμου κ. Μυλωνάκη.
«Ένα έργο που αφορά το περιβάλλον αλλά και τους δημότες της Κισάμου, μπαίνει με σταθερά βήματα, σε τροχιά υλοποίησης, σε συνεργασία με τον Ο.Α.Κ. και τον Δήμο Χανίων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Οι συνεργασίες πάντα μας ενδυναμώνουν».

Η αλήθεια ειναι οτι ειναι ένα έργο που το περίμεναν απο το 2018  οι κάτοικοι όχι μόνο της πόλης, αλλά και των χωριών, υπάρχει και άλλη σχετική μελέτη για αντικατάσταση στα χωριά, και απ΄ όπου περνάνε οι σωλήνες αμιάντου. Βέβαια προεκλογική περίοδος η χρονιά και πρέπει να μπει και αυτό σε τροχιά υλοποίησης άσχετο αν δεν γίνει τόσο γρήγορα όσο ευελπιστούμε μιας και ποιος θα αγγίξει την Ηρώων Πολυτεχνείου καλοκαιριάτικα; Λυπηρό βέβαια για άλλη μια φορά να έχουμε τα χρήματα και να μην έχουμε τεχνική υπηρεσία για να τα υλοποιήσουμε αλλά να παρακαλάμε τον δήμο Χανίων να μας κάνει την επίβλεψη. Απορία πολλών γιατί να μην γίνουμε ένα με τους άλλους δήμους, αφού έτσι και αλλιώς άλλοι αποφασίζουν πότε θα γίνει έργο στην Κίσαμο. Ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: