Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ

Η αλήθεια ειναι οτι επιμονή του προέδρου του ΛΤΝ Χανίων κ. Βιριράκη για το υδατοδρόμιο στην Κισαμο άλλαξε πολλά ακόμα και στο θέμα των δασικών εκτάσεων. Είναι γνωστό οτι κίνησε γη και ουρανό για να αποχαρακτηριστούν τα λιμάνια της περιοχής των Χανίων απο δασικά, ώστε να προσχωρήσουν όποια έργα και μελέτες είχαν προγραμματιστεί για αυτά. Το Καβονήσι ανήκει σε αυτήν την περίπτωση δασικό άνευ λόγου και αιτίας αλλά όπως μαθαίνω εντός της βδομάδας κατατίθεται το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που εξαιρεί με νόμο τα λιμάνια απο την δασική νομοθεσία. Τέλος εντός του Ιουνίου θα δοθεί άδεια για το υδάτινο πεδίο στο λιμάνι μας, αφού όλες οι  απαιτούμενες ενέργειες για την έγκριση του έχουν γινει.  

 Να θυμίσω οτι ως και σήμερα έχουν εκδοθεί τρεις άδειες ίδρυσης υδατοδρομίων σε ΒΟΛΟ, ΡΕΘΥΜΝΟ και ΙΟ. Τέλος σε διαδικασία αδειοδότησης στην ελληνική επικράτεια είκοσι εννέα υδατοδρόμια στις κάτωθι περιοχές: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΣΚΥΡΟΣ, ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΠΑΤΜΟΣ, ΤΗΝΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΣΗΤΕΙΑ, ΧΙΟΣ, ΛΑΥΡΙΟ, ΣΙΦΝΟΣ, ΠΥΛΟΣ, ΚΑΒΑΛΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, ΟΘΩΝΟΙ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ, ΜΑΘΡΑΚΙ, ΚΥΛΛΗΝΗ, ΑΙΔΗΨΟΣ, ΑΛΙΒΕΡΙ, ΚΑΡΥΣΤΟΣ, ΚΥΜΗ, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΨΑΡΑ, ΑΛΙΜΟΣ, ΟΙΝΟΥΣΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: