Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑΘΑΚΗ ΚΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Το νόμιμο δεν ειναι πάντα προς όφελος των πολιτών και ιδιαίτερα των δημοτών του Δήμου Κισάμου.

-  Απορρίφθηκε η προσφυγή του πρώην δημάρχου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου κ. Θεόδωρου Σταθάκη κατά της υπ΄ αρ. 76/2022 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κισάμου, με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά, κατά πλειοψηφία, για τη μετατροπή της υποχρέωσης παραχώρησης στο Δήμο
τμήματος γηπέδου, που αντιστοιχεί σε εμβαδό 26.644,46 τ.μ., σε υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού προς το Δήμο.  

Για να το κάνω πιο λιανά και να το καταλάβουν όλοι... το ΙΚΟS έχει υποχρέωση να δώσει στον δήμο μας 26 στρέμματα εκεί ή και κάπου αλλού ... τα οποία θα ήταν παρακαταθήκη στην τράπεζα γης για μελλοντικά έργα ..αντί αυτού η δημοτική αρχή αποφάσισε να πάρει ένα ποσό (υπάρχει και αυτή η δυνατότητα) που κανείς ακόμα δεν ξέρει πόσο ειναι και φυσικά γνωρίζοντας οτι η γη κάθε μέρα σε αυτό το μέρος της Κρήτης παίρνει αξία.   
Το μέλλον ειναι η γη και εμείς όχι μόνο δεν την θέλουμε, αλλά κάνουμε τα αδύνατα δυνατά την αξία της να την πάρουμε σε χρήμα που τρώγεται στην στιγμή.  
Πριν απο απο κάμποσα χρόνια ψάχναμε να μας δώσει η εκκλησία κανένα οικόπεδο να κτίσουμε κανένα σχολείο, πριν από 4 χρόνια ψάχναμε να δούμε αν έχουμε κανένα οικόπεδο στην τράπεζα γης του Δήμου να βάλουμε τα Λύκεια,... σήμερα έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε 26 στρέμματα και να φτιάξουμε ένα καθωσπρέπει αθλητικό χώρο, ένα αρχαιολογικό πάρκο έξω απο την πόλη, αλλά εμείς σκεφτόμαστε μόνο το χρήμα λες και ειναι δικαίωμα της τωρινής δημοτικής αρχής μια τέτοια απόφαση και δεν ειναι ολόκληρης της πόλης και του δήμου.
26 στέμματα ειναι αυτά... δεν κουβεντιάζουμε για καμιά γωνία γης στο πουθενά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: