Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Ξεκίνησαν να ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες των συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο μας. 
Πρώτος ο κ. Παρτσαλάκης που επίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, απο τα Περβολάκια το Σάββατο. Σίγουρα δεν θα ειναι ο μόνος μιας και θα υπάρξουν και άλλοι, αλλά  φαίνεται οτι οι άλλοι ειναι στην πρόθεση, στην εξεύρεση, στην αναζήτηση, στην βολιδοσκόπηση και πολλών άλλων παραγόντων (κουτσομπολιό*) που ευελπιστούν να τους δώσουν και αυτωνών την δύναμη να ανακοινώσουν την κάθοδο τους.
Δεν χωρά αμφιβολία οτι και ο νυν δήμαρχος όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου μας θα δηλώσουν παρόν στις επόμενες εκλογές, όσο και ο κ. Φραγκιουδάκης με την Λαϊκή Συσπείρωση. Φυσικά να μην ξεχάσω και τον Αντώνη τον Μουντάκη που ήταν απο τους πρώτους που δήλωσε την πρόθεση του να ασχοληθεί με τα του δήμου μας, ραδιοφωνικά, αλλά έχει και το προτέρημα σαν εκδότης να ανακοινώσει οποιαδήποτε στιγμή νομίζει αυτός οτι ειναι έτοιμος.
Δεν θα σχολιάσω ποιος ειναι ο καλύτερος, ούτε αν οι υποψήφιοι ειναι πολλοί, αν και νομίζω οτι θα μπορούσαν να ειναι ακόμα περισσότεροι όταν όλοι μας αντιλαμβανόμαστε τι έγινε αυτή την τετραετία στο δήμο μας, όμως θα σχολιάσω οτι την αποκλειστική ευθύνη για την σημερινή κατάσταση μας την έχουμε μόνο εμείς. Εμείς διαλέγουμε, εμείς βγάζουμε... εμείς κρίνουμε και τιμωρούμε. 
Ας καταλάβουμε βέβαια, μιας και ως και σήμερα έχουμε χάσει τις ευκαιρίες, οτι πρέπει να κρίνουμε τον κάθε υποψήφιο απο το πρόγραμμα του και από τον βαθμό που μπορεί να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του, και όχι όπως κρίνουμε εμείς τα τελευταία χρόνια. Αν το καταλάβουμε αυτό ίσως να πάμε καλύτερα. 
* Δεν μας ενδιαφέρει το πρόγραμμα του κάθε υποψηφίου, αλλά σκιζόμαστε να μάθουμε ποιοι πήγαν να το ακούσουν, απο ποιο χώρο και απο ποιο χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: