Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

ΕΠIΣΤΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ

Η Ένωση σε επιστολή της προς τα ΜΜΕ εκφράζει την θλίψη της για το συμβάν των Τεμπών και παράλληλα διαμαρτύρεται για την ασφάλεια των μετακινήσεων και ζητάει μέτρα για τις σχολικές εκδρομές.
Το ΔΣ Της Eνωσης Γονέων Κισάμου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.
Η Ελλάδα θρηνεί για τα παιδιά που έχασε, απο την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Πόσοι γονείς κλαίνε για ‘κείνο  το αντίο που ήταν τελικά και το τελευταίο. Για όλα εκείνα τα «πάρε με όταν φτάσεις» για όλους αυτούς τους γονείς που περίμεναν αγωνιωδώς πάνω από ένα τηλέφωνο για να ακούσουν το “ελα, έφτασα” που τελικά δεν χτύπησε ποτέ.
«Είναι πλέον εξοργιστικό αυτά να γίνονται εν έτη 2023 και να μην παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο, να μη δρομολογείται καμία βελτίωση, να μην ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και να μην αναζητούνται ευθύνες. Η ανθρώπινη ζωή, οι ζωές αυτών που χάθηκαν, οι ζωές των παιδιών μας και οι δικές μας ζωές, πρέπει να φωνάξουμε ότι έχουν τη μεγαλύτερη αξία. Οι ζωές των παιδιών μας δεν είναι παιχνίδι στην πολιτική σκακιέρα κανενός.
Η ασφάλεια στις μετακινήσεις μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Να παρθούν όλα τα μέτρα και στις σχολικές εκδρομές.
Οφείλουμε ως γονείς να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να γίνονται θυσία στο βωμό κανενός συστήματος.
Οφείλουμε ως γονείς να διεκδικούμε συνεχώς ασφαλείς μεταφορές και σύγχρονα ασφαλή σχολεία.
Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της τραγωδία, να μην συγκαλυφθεί ή κρυφτεί τίποτα.
Είναι αδιανόητο να χάνονται  ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: