Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Τιμάμε αύριο την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οι οποίες αναδεικνύουν διδάγματα, αρχές και αξίες με διαχρονικότητα και ιδιαίτερο συμβολισμό στις κρίσιμες, σύνθετες και δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Κοινό μήνυμα του διπλού εορτασμού, εθνικού και θρησκευτικού, είναι η πίστη. Πίστη σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η ελευθερία και πίστη στην αγάπη και στην αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο. 
Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί διαχρονικό ορόσημο ηρωισμού που δεν παύει να εμπνέει τις προσπάθειες όλων μας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Εμείς οι Έλληνες, διαθέτουμε το θάρρος και την ωριμότητα να διδαχθούμε από το παρελθόν αλλά και την αυτοπεποίθηση να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος. Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, να υπερασπιζόμαστε τις θεμελιώδεις αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, έχοντας διαχρονικό χρέος να θυμόμαστε ότι τα δημοκρατικά κεκτημένα για τα οποία θυσιάστηκαν οι ήρωες μας, δεν είναι δεδομένα και απαιτείται  εγρήγορση και  διαρκής επαγρύπνηση από όλους μας, για τη διαφύλαξή τους.
Έχουμε καθήκον να φανούμε αντάξιοι όλων εκείνων που επαναστάτησαν, πολέμησαν, μάτωσαν και υπέφεραν για να αναπνέουμε σήμερα ελεύθεροι όλοι εμείς.
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!
Ο Δήμαρχος Κισάμου 
Γεώργιος Μυλωνάκης  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: