Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

Η Τ. Ο. Χανίων χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών και των γονέων τους στο ΕΠΑΛ Κισάμου που διεκδικούν ασφαλές σχολείο με κατάλληλες υποδομές για τα εργαστήριά τους.
Από το 2019 το ΕΠΑΛ έχει κατεδαφιστεί λόγω του σεισμού και οι μαθητές κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες. Τα εργαστήρια των ηλεκτρολόγων γίνονται σε αίθουσες με γυμνά καλώδια με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, ενώ οι μηχανολόγοι και οι γεωπόνοι δεν έχουν κάνει κανένα εργαστήριο. Δεν υπάρχουν αθλητικές υποδομές, σκέπαστρα, προαύλιο.
Είναι απαράδεκτο εν έτει 2023 που η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό, να υπάρχουν σχολεία σε αυτήν την κατάσταση. Είναι απαράδεκτο την ώρα που χτίζονται με fast truck διαδικασίες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στον νομό, οι μαθητές να περιμένουν εδώ και 4 χρόνια να χτιστεί το σχολείο τους. Αιτία για αυτό έχει η πολιτική του κόστους - οφέλους, η πολιτική που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων τις ανάγκες των μαθητών. Αυτή την πολιτική ακολουθούν τόσο η περιφέρεια όσο και η κυβέρνηση που οι μεν ρίχνουν το μπαλάκι στους δε για να κρύψουν τις ευθύνες τους.
Η κατάσταση στο ΕΠΑΛ Κισάμου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που βάζει επίκεντρο το κέρδος των μεγάλων επιχειρήσεων. Για αυτό, η κατασκευή του σχολείου γίνεται μέσω εργολαβίας που ενώ δίνονται στον ιδιώτη εκατομμύρια ευρώ από το κράτος, το σχολείο ακόμη να κατασκευαστεί.
Όλη την εβδομάδα οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα και στα Χανιά διαμαρτύρονται για το έγκλημα στα Τέμπη διεκδικώντας μέτρα ασφαλείας στα μέσα μεταφοράς και στο σχολεία.
Έτσι, οι μαθητές στο ΕΠΑΛ Κισάμου ξεκαθαρίζουν πως δε θα επιτρέψουν να γίνει κάποιο τέτοιο έγκλημα στο σχολείο τους διεκδικώντας να λυθεί αμέσως το κτηριακό τους πρόβλημα.
Τώρα η οργή να γίνει δύναμη ανατροπής της πολιτικής που θυσιάζει τις ανάγκες μας για το κέρδος των πλουσίων. Ως εδώ να φωνάξει κάθε νέος και νέα που βλέπει να γκρεμίζονται τα όνειρά του για να μάθει την ειδικότητα που επέλεξε στο ΕΠΑΛ. 
Η ΚΝΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών και των γονέων τους που διεκδικούν το αυτονόητο στον 21ο αιώνα, ασφαλές σχολείο.
Τ. Ο ΧΑΝΙΩΝ της ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: