Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Ο ΑΜΜΟΔΡΟΜΟΣ ΣΩΘΗΚΕ !!

Το δελτίο τύπου της ΑΝΙΜΑ για τον Αμμοδρόμο της Κισάμου
Απελευθερώθηκε χτες στο νησάκι Χρυσή, νότια της Κρήτης, ο ωραίος Αμμοδρόμος.
Μεταφέρθηκε εκεί από τους συνεργάτες μας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, μιας και είναι το κοντινότερο σημείο στον φυσικό του βιότοπο, την Σαχάρα. Και επίσης είναι ένα οικοσύστημα που μπορεί να υποστηρίξει την επιβίωσή του για όσο χρειαστεί.
Να θυμίσω οτι ο αμμοδρόμος βρέθηκε στην Κισαμο και γλύτωσε την τελευταία στιγμή απο το στόμα γάτας ... και με ενέργειες της σελίδας αλλά και του Πατεράκη Γιώργου μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου προστασίας άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ όπου περιθάλπτηκε για περισσότερο απο 15 μέρες πριν ξαναγυρίσει στην Κρήτη και να συνεχίσει το ταξίδι του για Αφρική. 
 Στην προσπάθεια αυτή μεγάλη και η βοήθεια της Δασικής υπηρεσίας Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: