Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

ΑΠΟΨΗ (ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΡΦΗ)

 Διαβάζω σε ανάρτηση που έκανε η Δέσποινα Κουτσουνάκη..
- "Σήμερα είχα ένα τηλεφώνημα. Με ρωτούσαν πως μπορούν να ανεβούν άνθρωποι του Δήμου (Κισάμου) στον Πύργο, στο Τρουλί του Βουκολιά όπως το λέγαμε πάντα, για να στήσουν μια σημαία. Δηλαδή μια ακόμα μεγαλύτερη σημαία, γιατί σημαία ήδη υπάρχει εκεί, όπως όλοι μπορείτε να δείτε, που τοποθετήθηκε πρόσφατα από δυο συχωριανές μας. 

Είπαν οτι το ζήτησε η γειτονιά. Από περιέργεια έκανα μια βόλτα στη γειτονιά και ρώτησα. Κανείς δεν είχε ιδέα. (Δεν τους ρώτησα κι όλους, τους πιο κοντινούς).
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την μανία που τους έχει πιάσει όλους να κατσικώνουν σημαίες σε όλες τις κορφές. Δηλαδή τόσα χρόνια που δεν είχαμε σημαίες, δεν ήμασταν Ελληνες; Χάσαμε τόσο πολύ τον πατριωτισμό μας που χρειαζόμαστε να βλέπουμε ολημερίς μια σημαία να μας τον θυμίζει; 
Ειλικρινά σέβομαι την σημαία και ό,τι αυτή εκφράζει. Έχει την θέση της στις τελετές και στα δημόσια κτήρια. Αλλά η πολλή χρήση ευτελίζει. Ας μην γίνουμε σαν την Γιάννα Αγγελοπούλου που έκανε το φέσι του τσολιά τσαντάκι.
Μπορεί αυτό να είναι μια (κατά την γνώμη μου) άστοχη, περιττή ενέργεια, ωστόσο δείχνει την διάθεση του δήμου να τιμήσει το χωριό μας. Θα πρότεινα μια πιο κατάλληλη τοποθεσία. Στον Άγιο Κωνσταντίνο, την είσοδο-έξοδο του χωριού. Που είναι και πολύ πιο εύκολα προσβάσιμη, και ορατή από όλους, να θυμίζει και στους τουρίστες σε ποια χώρα βρίσκονται."

Δεν υπάρχουν σχόλια: