Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Γράφει ο Γιάννης Βιολάκης
Δεν θα πω πολλά για αυτό το θέμα, έχουν ειπωθεί και γραφεί απο το blog τις Κισάμου (sandentrpese), τους εκάστοτε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους καθώς και απο δημότες που πονούν την πόλη τους.
Θα σταθώ όμως στην τεράστια προσπάθεια της συμπολίτισσα μας και αξιόλογης ειδικής συνεργάτης του δήμου μας διαχρονικά, της κα Λαινάκη Νεκταρίας.
Σίγουρα είναι τιμή μας, για εμάς τους δημότες της Κισάμου να έχουμε στην περιοχή μας καταξιωμένους επιστήμονες, με φρέσκες ιδέες, οι οποίες είναι και υγροποιήσιμες.
Σίγουρα η κα. Λαινάκη το έχει βάλει στόχο υψίστης Προτεραιότητας, την υλοποίηση του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ.
Συνεχίστε κα. Λαινάκη με αυτήν σας την επιμονή για αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την πόλη μας , οι δημότες αναγνωρίζουν και επικροτούν τέτοιου είδους προσπάθειες.
Υ.Γ
Για την ανάκληση της σύμβασης με το Πολυτεχνείο Κρήτης και την ανάθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, νομίζω ότι εκτός ότι πέρασαν άπρακτα οι 10 μήνες (2018) της ολοκλήρωσης της σύμβασης και δεν αναρωτήθηκε η κοινή επιτροπή παρακολούθησης να ενεργήσει πιο έγκαιρα, ας μην αντετίθεντο κάποιοι με πρόσχημα την "Εντοπιότητα"
.


Δεν υπάρχουν σχόλια: