Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ...

Νέα επιχορήγηση 42.000 ευρώ, από το υπουργείο Εσωτερικών, προς τον δήμο Κισάμου, για δράσεις αντιμετώπισης πρόληψης κορονοϊού. Είναι η τρίτη ή τέταρτη καλάδα χρημάτων που έρχεται στο δήμο μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας....αρχή γενομένη τον Μάρτη του 2020 με 20.000 Ε, τον Οκτώβρη του ιδίου έτους με 75.436 Ε και η τωρινή 42.000 Ε ..με κάθε επιφύλαξη αν δεν έχουμε πάρει και στο μεσοδιάστημα και άλλα. Το θέμα δεν είναι βέβαια γιατί έρχονται που είναι καλοδεχούμενα, αλλά που πάνε αυτά χρήματα και ποιες ανάγκες καλύπτουν. Απάντηση είμαι σίγουρος οτι θα πάρουμε τις επόμενες μέρες.. αν και καταλαβαίνω οτι προορίζονται για απολυμάνσεις σχολείων και κοινόχρηστων χώρων και φυσικά για την απολύμανση του Δημαρχείου.... Βέβαια απορία προκαλεί γιατί δεν βγάζει το κράτος και ένα κονδύλι το ίδιο για το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο εκεί που πραγματικά αν μπει ο ιός θα τους θερίσει όλους και αναγκάζει διοίκηση και Σεβασμιώτατο να κάνουν συνεχείς εγκλήσεις για χρηματοδότηση του ιδρύματος για τον ανωτέρω σκοπό. 
Ελπίζω οτι η αφού το κράτος δεν βλέπει ας δει ο δήμος μας και ας χρηματοδοτήσει αυτός το Αννουσάκειο που έχει ανάγκες... δεν είναι ανάγκη να το λέμε είναι υποχρέωση μας να το κάνουμε... για το Αννουσάκειο. Ελπίζω την άλλη φορά που θα έχουμε μια πολιτική φιέστα προγραμματισμένη  (επίσκεψη υπουργού-βουλευτή) στο Αννουσάκειο, να μην τον αφήσουν επιδεικτικά να μπει.
Πάντως ο δήμος μπορεί και έχει την ευχέρεια να επιχορηγήσει το Αννουσάκειο με μέρος απο αυτά τα χρήματα που δεν πιστεύω να τα ξοδεύουν για τον σκοπό του ερχομού τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: