Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ ΠΕΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΟΙ

 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι κατόπιν των νέων μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας που εξήγγειλε η Ελληνική Πολιτεία, με ισχύ από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, και ως το πρωί της  Τρίτης, 16 Μαρτίου, και εις ό,τι αφορά την λειτουργία των Ιερών Ναών, ισχύουν τα κάτωθι: 
Οι Ιεροί Ναοί παραμένουν ανοικτοί, τόσο δια κατ΄ ιδίαν προσευχή, όσο και δια την τέλεση των Θείων Λειτουργιών και Ιερών Ακολουθιών. Η τέλεσις Μνημοσύνων επιτρέπεται, εκτός τους Νομούς που έχουν χαρακτηριστεί ως «βαθύ κόκκινο», στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται ο Νομός Χανίων. Εις τις Θείες Λειτουργίες και Ιερές Ακολουθίες επιτρέπεται η συμμετοχή έως και εννέα (9) προσώπων. Καλούνται όσοι Χριστιανοί έχουν προγραμματίσει την περίοδο αυτή την τέλεση πάσης φύσεως Ι. Ακολουθιών όπως επικοινωνήσουν με τον Εφημέριο της Ενορίας τους. Επικαλούμενοι την χάρι και το έλεος του Θεού και τις πρεσβείες του Οσίου Νικηφόρου του λεπρού δια σύντομη υπέρβαση της δοκιμασίας αυτής και με την παράκληση όπως συμβάλλουμε όλοι, ο καθένας μας στο μέτρο της δικής του ευθύνης, εις την διαφύλαξη και της σωματικής υγείας, δώρο πολύτιμο της αγάπης του Θεού καλούμεθα όλοι μας όπως επιστρατευτούμε στην κοινή προσπάθεια ενάντια σε όλο αυτό που μας στερεί την κοινωνία των αγαπημένων μας προσώπων και την χαρά της ζωής.   
Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: