Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ 26 ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

Ιερός Ναός Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας Στύλου!!!
Παραδόθηκε σήμερα από την Αρχαιολογία Χανίων ο βυζαντινός ναός της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας πλήρως ανακαινισμένος!!!
Το εξαιρετικό αυτό μνημείο είχε αφεθεί στη φθορά του χρόνου .
Ευχαριστούμε την προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Χανίων κ. Παπαδοπούλου και τους άριστους τεχνίτες για το σπουδαίο αποτέλεσμα!!

Σε λίγες μέρες ο Δήμος Αποκορώνου, Υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια Κρήτης και Πολυτεχνείο Κρήτης, μετά την χρηματοδότηση από το Περιφέρεια Κρήτης με το ποσό των 409.200 ευρώ, θα συνάψουμε προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη ανάδειξης 26 μνημείων του Δήμου μας!!! 
Έγραψε στην σελίδα του ο Δήμαρχος Αποκόρωνα Κουκιανάκης Χαράλαμπος.

Προγραμματική σύμβαση με το ΥΠΠΟ σημαίνει πολλά ειδικά για τα πολιτιστικά μας και στην Κίσαμο ο μόνος που έβλεπε τέτοιες ευκαιρίες και είχε υπογράψει μια τέτοια σύμβαση, ήταν ο Αντώνης Σχετάκης, επί εποχής Δήμου Καστελίου Κισάμου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: